Donitsit donitsipellillä
Nämä donitsit valmistuvat uunissa donitsipellillä pienellä vaivalla. Kuorruta donitsit haluamallasi tavalla! Katso 10 vinkkiä kuorruttamiseen.
Uunissa donitsit syntyvät pienellä vaivalla ja lisäksi tämän ohjeen taikina on varsin helppo valmistaa, sillä kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään. Vaikein vaihe onkin varmasti taikinan levittäminen donitsipellille. Pursotinpussi on tässä melkeinpä välttämätön apuväline, mutta vahvalla muovipussilla pääsee yhtä hyvään lopputulokseen. Onnistuu nämä varmasti myös lusikkaa apuna käyttäen, mutta lopputuloksesta ei tule niin siisti. Kuorrutteisiin kannattaa panostaa ja näyttävyyttä niihin saa, kun valitsee paljon erilaisia kuorrutteita. Donitsifaneille suosittelen ohjeen tuplaamista, sillä yksinkertaisena siitä syntyy vain 12 kpl.
Kuorruta näillä:
- Sulatettu valko- tai maitosuklaa. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa 15 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Upota donitsin pinta suklaaseen tai levitä se lusikalla donitsin päälle. Lusikalla levitettynä suklaa ei pääse jäähtymään, jolloin sitä ei tarvitse sulattaa uudelleen.
- Kanelisokeri tai tomusokeri. Kanelisokerin valmistukseen tarvitset noin 1/2 dl sokeria ja 1 tl kanelia. Dippaa donitsit heti uunista tultuaan kanelisokerin joukkoon. Mikäli kanelisokeri ei enää tartu, niin voit sivellä donitsin pintaan hieman voisulaa. Tomusokerikuorrute syntyy helpoiten siivilöimällä se donitsin pinnalle.
- Sokerikuorrute ja elintarvikevärit. Sekoita keskenään 2 dl tomusokeria ja noin 2 rkl vettä. Lisää joukkoon haluamasi elintarvikeväri. Sokerikuorrute on myös helpoin levittää lusikalla.
- Kinuskikuorrute. Mittaa kattilaan 2 dl kuohukermaa ja 2 dl fariinisokeria. Keitä puoliteholla välillä sekoitellen noin 15 minuuttia. Jäähdytä kinuskia hieman ja valuta sitten donitsien päälle.
- Makua lisää mehutiivisteillä! Sekoita veden sijaan tomusokerin joukkoon mehutiivistettä. Kokeile myös sitruunamehua.
- Voit levittää kuorrutteet myös raidoiksi donitsien päälle. Yhdistelmien määrä on rajaton.
- Koristele kuorrutetut donitsit erilaisilla strösseleillä, pakastekuivatulla vadelmalla, kookoshiutaleilla, suklaa- tai salmiakkihipuilla. Muista lisätä koristeet heti kuorrutteen levittämisen jälkeen.
Vinkki: Suklaadonitseja saat lisäämällä ohjeeseen 1/2 dl kaakaojauhetta ja vähentämällä vehnäjauhojen määrää 1/2 dl.
Donitsit donitsipellillä
Ainekset (12 annosta)
- 2,5 dl
- vehnäjauhoja
- 1 dl
- sokeria
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 1/2 tl
- suolaa
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1 tl
- kardemummaa
- 50 g
- voita
- 1 dl
- kuohukermaa
- 1
- kananmuna
- voita donitsipellin voiteluun
Tee näin:
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kananmuna, kerma ja hieman jäähtynyt voisula keskenään toisessa kulhossa.
Yhdistä märät ainekset jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Voitele donitsipelti voisulalla. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikina koloihin (täytä noin puoleen väliin).
Paista donitseja 200-asteisessa uunissa noin 13-15 minuuttia. Jäähdytä huolella ennen kuorruttamista.
Lue tarkemmat kuorrutusvaihtoehdot postauksesta!