Bruchetta kurpitsasta
Syksyinen bruchetta syntyy kurpitsasta, jonka maustaa salvia ja chili. Herkullinen vaihtoehto perinteiselle tomaattitäytteelle.
Syksyn saapuessa huomaa kurpitsan taas saapuneen keittiööni, sillä blogin puolelle alkaa ilmestymään erilaisia kurpitsareseptejä. Paahdettuna kurpitsa on mielestäni parasta ja sellaisenaan se toimii monen ruoan lisäkkeenä. Katso tästä lisää herkullisia kurpitsareseptejä!
Nopein tapa valmistaa kurpitsaa on paistaa se pannulla, sillä pieniksi paloiksi leikattu kurpitsa kypsyy nopeasti. Pannulle pääsi mukaan myös chiliä, sipulia ja salviaa. Aika klassinen yhdistelmä siis, mutta se toimii mainiosti paahdettujen valkosipulilla siveltyjen leipäpalojen kanssa. Loraus hyvää balsamiviinietikkaa viimeistelee nämä leivät.
Kurpitsa-bruchettta
Ainekset (4 annosta)
- 1 kpl
- maalaisleipä
- 3 rkl
- oliiviöljyä
- 1
- valkosipulinkynsi
- Täyte
- 400 g
- myskikurpitsaa kuorittuna
- 1
- sipuli
- 1
- chili
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 10
- salvianlehteä
- 1/2 tl
- suolaa
- 2-3 rkl
- balsamiviinietikkaa
- mustapippuria
Tee näin:
Leikkaa maalaisleivästä kahdeksan siivua ja paista ne rapeiksi pannulla tilkassa öljyä. Hiero rapeiksi paistettujen leipien pintaan hieman valkosipulia.
Kuori ja hienonna myskikurpitsa noin 0,5 cm kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna myös sipuli ja chili. Paista kasviksia pannulla öljyssä, kunnes kurpitsa on kypsää. Mausta seos lopuksi hienonnetulla salvialla ja suolalla.
Nosta kurpitsaseos paahdettujen leipien päälle ja lorauta päälle hieman balsamiviinietikkaa ja rouhaise myllystä mustapippuria.