Broilerin fileepihvit tomaattisella kauralisäkkeellä
Kaupallinen yhteistyö: Myllärin
Helppoa ja herkullista arkiruokaa. Kääräise broilerin fileepihvit ilmakuivatun kinkun sisään ja tarjoa helpon kauralisäkkeen kanssa, joka valmistuu hetkessä.
Lisäkkeiden keksiminen erilaisille ruoille on välillä hieman haastavaa, sillä aina ei haluaisi tarjota meille suomalaisille jo ennestään tuttua perunaa, riisiä tai pastaa. Loistava vaihtoehto on turhankin aliarvostettu kotimainen kaura!
Myllärin Kaura Ateria-aines on kotimainen ja erinomainen vaihtoehto kaikenlaisissa riisi- ja pastapohjaisissa ruokalajeissa. Tämän lisäkkeen valmistaminen ei vaadi sen erityisempiä taitoja, sillä se syntyy varsin mutkattomasti. Pussin sisältö lisätään vain kiehuvan veden joukkoon ja sitä kypsennetään kannen alla noin 15 minuuttia, jolloin se on valmista nautittavaksi. Valmiiksi maustettu kauraseos on siis erittäin helppo ja nopea lisäke sellaisenaan. Tämä uusi kauralisäke sisältää runsaasti kuitua, makua ja rakennetta.
Tomaattisen kauralisäkkeen kylkeen valmistin piparjuurituorejuustolla täytettyjä ja ilmakuivattuun kinkkuun käärittyjä broilerin fileepihvejä. Ne paistetaan rosmariinin kanssa paistinpannulla ja lopuksi niiden päälle puristetaan muutama veriappelsiini, jotka ovat muuten juuri nyt sesongissa. Tavalliset appelsiinit toimivat tässä reseptissä myös mainiosti.
Suomen viileähkö, lyhyt ja valoisa kasvukausi sopii mainiosti kauran viljelylle. Viileässä ja sopivasti kosteassa ilmastossa kaurajyvä kasvattaa suuren ytimen. Kasvukauden ulkopuolella arktisen kylmä talvi puolestaan hävittää kasvitauteja ja kasvintuhoajia. Siksi suomalainen kaura on tervettä ja laadukasta.
Myllärin tuotanto on hiilineutraali ja valmistuksessa käytetään vain uusiutuvaa energiaa. Lisää Myllärin vastuullisuudesta voit halutessasi lukea tarkemmin https://myllarin.fi/vastuullisuus/.
Kotimainen kaura on todellinen voimavilja, joka hellii niin vatsaa kuin sydäntä, sillä se on täynnä hyvää energiaa, kuituja ja rasvoja. Siksi kaura onkin tärkeä osa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. Tämän lisäksi hiilijalanjälki on pienehkö ja samalla tuet suomalaista maataloutta.
Kaurajyvät löytyvät riisihyllystä ja Kaura Ateria-ainekset sieltä, mistä pata-ainekset yleensä löytyvät (esim. Italianpata). Myllärin Kaura Ateria-aineksia saa jo monesta meille tutusta kaupasta ja varmasti myös sinun lähikaupasta!
Kaura Ateria-aineksia löytyy neljää eri makuvaihtoehtoa, jotka ovat kuin matka maailman ympäri, niistä löytyy varmasti sopiva tuote jokaiseen makuun. Tämän ansiota jokaiselle löytyy oma lempi Kaura Ateria-aines, joita ovat: texmex, kasvis, tomaatti ja tikka masala. Maustamisen suhteen voit huokaista helpotuksesta, sillä nämä kaura-ateriat ovat erittäin onnistuneesti maustettuja.
Suosittelen lämpimästi tutustumaan näihin tuotteisiin, sillä ne löysivät paikkansa ainakin minun arjessani nopeasti. Helppo ja terveellinen lisäke niin ruoalle kuin ruoalle. Mikä parasta tuote on täysin kotimainen ja se tukee suomalaista maataloutta pienellä hiilijalanjäljellä!
Broilerin fileepihvit tomaattikauralla
Ainekset (3 annosta)
- 1 pss
- Myllärin Kaura Ateria-aines (Tomaatti)
- 6 dl
- vettä
- 300 g
- broilerin fileepihvejä
- 75 g
- piparjuurituorejuustoa
- 100 g
- ilmakuivattua kinkkua
- 1 rkl
- oliiviöljyä paistamiseen
- 2
- rosmariinin oksaa
- 2
- appelsiinia
- 250 g
- kirsikkatomaatteja
- suolaa
- mustapippuria rouhittuna
Tee näin:
Valmista Kaura Ateria-aines lisäämällä se kiehuvaan veteen. Kypsennä noin 15 minuuttia kannen alla.
Kuivaa broilerin fileepihvit talouspaperilla ja tee niihin viilto. Täytä viillot piparjuurituorejuustolla. Kiedo ympärille ilmakuivattua kinkkua.
Paista fileepihvejä paistinpannulla oliiviöljyssä n. 5–7 min kummaltakin puolen. Lisää pannulle rosmariinin oksat. Purista kypsennyksen loppuvaiheessa pannulle appelsiinien mehu ja anna hautua hetki. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria.
Lisää pannulle myös kirsikkatomaatit. Tarjoa pihvit ja hieman pehmenneet tomaatit Kaura Ateria-aineksen kanssa.