Berliininmunkki-kääretorttu
Berliininmunkki maistuu nyt kääretortussa! Täytä kääretorttu vadelmahillolla ja mascarponevaahdolla. Kuorruta kakku sitruunalla maustetulla vaaleanpunaisella sokerikuorutteella. Vapun paras herkku on tässä!
Vappu on munkkien ja siman aikaa, mutta mukaan mahtuu myös paljon muita herkkuja, kuten tämä berliininmunkista inspiraationsa saanut kääretorttu. Pyörittelin mielessäni taas monia erilaisia vaihtoehtoja vapputarjottavaksi, kunnes päädyin tekemään jotain hyvinkin yksinkertaista – ja yleensä ne ovatkin juuri kaikkein parhaimpia ideoita. Kääretortut on yksi helpoimmista leivonnaisista ja ne ovat aina hyviä, kunhan täytteitä on vain tarpeeksi!
Kääretorttupohja on maustettu kardemummalla ja lorauksella sulatettua voita. Ne tekevät perinteisestä kääretorttupohjasta maukkaamman ja kyllä siitä löytää myös hieman munkkimaista makua. Kääretortun täytteeksi tietysti vadelmahilloa, joka on berliininmunkin sydän. Lisäksi välissä on samettista vaahtoa, joka syntyy vispikermasta ja mascarponejuustosta.
Kääretortun juju on sen pinnalle valmistettava sitruunainen sokerikuorrute, joka värjätään punaisella elintarvikevärillä. Sokerikuorrutteen ansiosta kääretorttu pysyy mehukkaana pitkään, sillä sisus ei pääse kuivumaan. Tämä berliininmunkki-kääretorttu on täydellinen tarjottava vappuna ja maistuu varmasti kaikille munkkifaneille.
Berliininmunkki-kääretorttu
Ainekset (12 annosta)
- 4
- munaa
- 1 1/2 dl
- sokeria
- 1 dl
- vehnäjauhoja
- 1 dl
- perunajauhoja
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- kardemummaa
- 50 g
- voita sulatettuna
- Täyte
- 2 dl
- vadelmahilloa
- 2 dl
- vispikermaa
- 250 g
- mascarponejuustoa
- 1 rkl
- vaniljasokeria
- Kuorrute
- 4 dl
- tomusokeria
- 2–3 rkl
- sitruunamehua
- 3–5
- tippaa punaista elintarvikeväriä
Tee näin:
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahdon sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet kevyesti käännellen. Sulata voi ja lisää se taikinan sekaan lopuksi.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 6–8 minuuttia.
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi tortun pinnalta, mutta jätä se tortun päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vaahdota kerma ja lisää mascarponejuusto. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua. Mausta vaniljasokerilla.
Levitä hillo tortun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Lisää mascarponevaahto hillon päälle ja levitä tasaiseksi veitsellä.
Kääri torttu rullaksi leivinpaperin avulla. Jätä torttu leivinpaperin sisään ja nosta esimerkiksi leikkuulaudan päällä jääkaappiin 1–2 tunniksi.
Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja sitruunamehu paksuhkoksi tahnaksi. Värjää seos punaisella elintarvikevärillä. Nosta kääretorttu jääkaapista tarjoilualustalle ja kuorruta se.
Mä en edes tykkää makeasta, mutta tää näyttää niin söpöltä, että tekis mieli kokeilla!