Äidin hapankermakakku
Hyödynnä hapantunut kerma mehukkaaseen kuivakakkuun, joka sopii hyvin vaikkapa viikonlopun kahvipöytään.
Viime viikonloppuna maalla isänpäivää viettämässä ollessani äiti oli pyöräyttänyt hapankermakakun, sillä jääkaappiin oli jäänyt vanha kermapurkki. Hapantunutta kermaa ei kannata heittää roskiin, vaan siitä voi valmistaa monenlaisia herkkuja, kuten esimerkiksi tämän kuivakakun. Mikäli nyt vanhaa kermaa ei sattuisikaan olemaan jääkaapissa, niin sitä saa myös kaupoista.
Maku tässä kakussa on melko mieto, siis ainakin heti ensimmäisenä päivänä. Jääkaapissa säilytettäessä kakun maku kuitenkin paranee ja hapankerma tulee paremmin esiin.
Hapankermakakku
Ainekset
- 150 g
- voita
- 1,5 dl
- sokeria
- 2 kpl
- kananmunia
- 2 dl
- hapankermaa
- 4 dl
- vehnäjauhoja
- 2 tl
- leivinjauhetta
Tee näin:
Voitele kuivakakkuvuoka (1,2l) voilla ja jauhota vuoka korppujauhoilla.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen taikinaan koko ajan vatkaten. Lisää hapankerma.
Yhdistä kaikki kuivat ainekset keskenään ja sekoita märkiin aineksiin. Kaada taikina kuivakakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hieman ja kumoa vielä lämpimänä.