Juustokakkulämppärit veriappelsiinilla

Juustokakun makuiset lämpimät leivät eli juustokakkulämppärit syntyvät 15 minuutissa ja viidellä raaka-aineella! Appelsiiniviipale antaa lämppäreille raikkaan maun. Näitä on ihan pakko kokeilla!

Oletko koskaan kokeillut makeita lämpimiä leipiä? En minäkään. Paitsi viime viikolla sain ajatuksen makeista juustokakun makuisista lämppäreistä. Ne syntyvät erittäin nopeasti ja koska jääkaapissa sattu olemaan kaikki ainekset, niin päätin kokeilla heti. Tuorejuuston joukkoon sekoitetaan yksi kananmuna ja 2-3 ruokalusikallista sokeria. Paahtoleipiin painetaan keskelle kolo, johon juustokakkumassa levitetään. Sitten uuniin paistumaan 10 minuutiksi.

Leipien kannattaa antaa jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen syömistä, koska silloin ne ovat parhaimmillaan. Veriappelsiinien sesongin ollessa käynnissä, ne toimii erittäin hyvin näiden juustokakkulämppäreiden kanssa. Herkkua!! Niin ja päälle voi kokeilla mitä tahansa marjaa tai hedelmää sesongin mukaan!

Juustokakkulämppärit

Ainekset (6 annosta)

6
siivua paahtoleipää (vehnä)
200 g
tuorejuustoa
1
kananmuna
2-3 rkl
sokeria
1
appelsiini
(tomusokeria)
15 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Siirrä paahtoleivät uunipellille leivinpaperin päälle. Painele leipien keskiosa kevyesti sormilla hieman syvemmäksi.

Sekoita keskenään tuorejuusto, kananmuna ja sokeri. Kaada seos paahtoleipien päälle ja levitä hieman lusikalla.

Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jäähdytä leivät huoneenlämpöisiksi.

Kuori appelsiini veitsellä ja viipaloi se juustokakkulämppärien päälle. Koristele halutessasi tomusokerilla

ruoka valipalat jalkiruoat
Kommentit (1)
  1. Luin Perinneruokaa -kirjaasi e-kirjana, ja huomasin että jauhemaksalettujen reseptistä puuttuu munat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *