After Eight -kääretorttu
Kääretorttu aikuiseen makuun! Suklainen kääretorttu täytetään minttuliköörillä maustetulla valkosuklaatäytteellä! Kääretorttu saa pinnalleen suklaakuorrutteen ja se koristellaan After Eight -suklaakonvehdeilla.
Joulu lähestyy vauhdilla ja leivonnaisissa alkaa käydä kuhinaa. Testailin tuossa muutama viikko sitten uutta kääretorttureseptiä. Ajatuksissa oli tehdä jotain sopivan jouluista, mutta kuitenkin sellaista, joka sopii mihin vuoden aikaan tahansa nautittavaksi. Pian syntyi ajatus After Eight -kääretortusta. Suklainen kääretorttupohja, jonka sisään kääräistään minttuliköörillä maustettu valkosuklaatäyte. Pinnalle puolestaan valmistetaan tummasta suklaasta ja kuohukermasta pehmeä ganache. Kääretorttu koristellaan After Eight – suklaakonvehdeilla.
Ensimmäiseen versioon lorahti niin paljon minttulikööriä, että kääretorttu ihan poltteli kurkussa – toisaalta ei sekään ollut yhtään huono juttu, sillä pieni potku leivonnaisissa on aika kivaa vaihtelua. Seuraavassa versiossa kaikki maut loksahti kohdilleen.
Tämä kääretorttu sisältää siis alkoholia, joten se sopii vain aikuisten nautittavaksi. Sopii mainiosti vaikka pikkujouluihin! After Eight -kääretorttu on myös gluteeniton.
After Eight -kääretorttu
Ainekset (14 annosta)
- 4
- kananmunaa
- 1,5 dl
- sokeria
- 1 dl
- perunajauhoja
- 0,75 dl
- kaakaojauhetta
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1 tl
- leivinjauhetta
- Täyte
- 290 g
- valkosuklaata (Panda)
- 400 g
- tuorejuustoa
- 1 dl
- kuohukermaa
- 0,75 dl
- minttulikööriä (40%)
- Kuorrute
- 1 dl
- kuohukermaa
- 145 g
- tummaa suklaata (Panda)
- 10 kpl
- After Eight - suklaakonvehteja
Tee näin:
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi varovasti käännellen.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi varovasti ja jätä se pohjan päälle, jotta pohja ei kuivu.
Valmista täyte vaahdottamalla kuohukerma ja sekoita joukoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita kerma-tuorejuustomassan joukkoon. Lisää lopuksi minttulikööri ja sekoita hyvin. Nosta täyte jääkaappiin noin 30 minuutiksi, kunnes se on hieman hyytynyt.
Täytä kääretorttu ja rullaa se leivinpaperin avulla. Nosta kääretorttu jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi, mieluiten yön yli.
Valmista suklaaganache hienontamalla suklaa ja kaada päälle kiehautettu kerma. Sekoita tasaiseksi ja kuorruta kääretorttu. Koristele After Eight -suklaakonvehdeilla.