Helppo luumupiirakka

Kirpeän makoisat kotimaiset luumut ovat nyt parhaimmillaan. Valmista niistä helppo luumupiirakka, jossa maistuu fariinisokeri ja kardemumma.

luumupiirakka

Luumut on parasta suoraan puusta syötynä, näin totesin viikonloppuna maalla käydessäni. Vanhempieni pihamaalla heti ulko-oven vieressä kasvaa iso luumupuu, josta ohimennen tulee napattua luumu jos toinenkin. Takaisin kotiin lähtiessä poimin vielä muutaman kilon mukaan, joista tein sitten tämän helpon luumupiirakan.

Vaikka luumut maistuvat makeilta tuoreena, niin ne muuttuvat uunissa hieman kirpeiksi. Tästä syystä pinnalle kannattaa ripotella runsaasti tomusokeria tai sitten nauttia piirakka vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa. Oma suosikkini on vaniljajäätelö juuri uunista tulleen piirakan kanssa – se on sellainen yhdistelmä, joka ei petä koskaan.

Kotimaisia luumuja kannattaa hyödyntää nyt, sillä niiden sesonki ei ole kovinkaan pitkä. Blogissa on muutama luumuresepti, joten kannattaa kurkata!

Helppo luumupiirakka

Ainekset (8 annosta)

400 g
luumuja
100 g
voita
1,5 dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
2,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
0,5 dl
maitoa
0,5 dl
mantelilastuja
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet sekä mausteet ja lisää ne taikinaan. Lisää taikinaan lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi. Halkaise luumut ja poista kivet.

Voitele ø 24 cm kokoinen piirakkavuoka.  Levitä taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

Paista piirakka 175-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

ruoka hedelmat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *