Simasorbet ja siiderirusinat

Nauti sima tänä vuonna jäisenä! Kolmen raaka-aineen simasorbet on raikas jälkiruoka vappuun. Lisukkeena makoisat siiderirusinat!

simasorbet

Tämä vuonna siman sijaan pyöräytetään sorbet. Se valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta, joten todella yksinkertaisesta herkusta on kyse. Kaikki raaka-aineet mitataan kattilaan ja kiehautetaan nopeasti, sitten jäähdytys ja lopuksi pakastus. Simasorbet säilyttää pehmeän ja helposti lusikoitavan rakenteen, eikä pakastu kivikovaksi.

Mitäpä sima olisi ilman rusinoita, joten upotin ne yöksi kuivaan omenasiideriin. Näin ne turpoavat sellaisiksi, kuin ne ovat simassakin. Ne toimivatkin oikein kivasti tämän sorbetin kanssa.

simasorbet

Simasorbet ja siiderirusinat

Ainekset (6 annosta)

3
sitruunaa (1 kuori ja 2 dl mehua)
2 dl
fariinisokeria
4 dl
vettä
Siiderirusinat
1 dl
rusinoita
2 dl
kuivaa siideriä
12 h 10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 12 h 00 min

Tee näin:

Raasta sitruunan kuori kattilaan. Mittaa joukkoon sitruunamehu, fariinisokeri ja vesi. Kiuhauta ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi kattilassa. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan ja pakasta vähintään 12 tuntia, mutta mieluiten yön yli.

Laita rusinat juomalasiin ja kaada päälle siideri. Peitä ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.

ruoka juomat vappu jaatelo
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *