Raparperi Tarte Tatin
Kesän ensimmäisiä merkkejä ovat maasta nousevat raparperin varret. Äidin raparperipiirakka on suuri herkkuni ja raparperi viekin usein lapsuuden muistoihin maaseudulle. Pidän raparperista, koska se sopii moneen kirpeän ja persoonallisen makunsa ansiosta.
Muita blogin raparperiherkkuja:
Raparperi Tarte Tatinin valmistuu käden käänteessä. Raparperin varret pilkotaan muutaman sentin pituisiksi paloiksi ja niitä karamellisoidaan hetki voissa ja sokerissa. Sillä välin kun raparperit karamellisoituvat valurautapannulla, ehtii valmistamaan pohjan taikinan. Voi, jauhot ja sokeri nypitään keskenään ja lopuksi joukkoon sekoitetaan kananmuna. Taikinasta muotoillaan pannun kokoinen pala, joka asetellaan karamellisoituneiden raparperien päälle. Tarte Tatinia paistetaan vielä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Hieman jäähtynyt piirakka kumotaan lautasella ja nautitaan kermavaahdon tai vanilja jäätelön kanssa.
Raparperi Tarte Tatin
Ainekset
- 100 g
- voita
- 3 dl
- vehnäjauhoja
- 1 dl
- tomusokeria
- 1 kpl
- kananmuna
- täyte
- 50 g
- voita
- 1 dl
- sokeria
- 250 g
- raparperia
- Muut ainesosat
Tee näin:
Paloittele voi kulhoon. Lisää joukkoon jauhot ja sokeri. Nypi murumaiseksi seokseksi ja sekoita lopuksi joukkoon kananmuna.
Pilko raparperit vinottain muutaman sentin paloiksi.
Sulata voi valurautapannussa ja ripottele päälle sokeri. Lisää raparperin palat pannulle ja keitä hiljalleen kunnes seos on kullanruskeaa.
Nosta pannu pois levyltä ja lisää päälle taikina. Paista torttua 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Kumoa hieman jäähtynyt torttu tarjoiluvadille ja tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.