Paahdettu perunasalaatti
Uunissa paahdettuja uusia perunoita parsalla. Salaatin viimeistelee sinappinen kastike ja kevätsipuli.
Viime kauppareissulla mukaan tarttui kotimaisia kasvihuoneessa kasvatettuja uusia perunoita. Vähän ne vielä olivat kalliita, mutta pakko niitä oli ostaa edes puoli kiloa. Uusista perunoista syntyikin nyt uunissa paahdettava perunasalaatti ja mukaan pääsi myös nipullinen parsaa. Paahtamalla perunasalaatti valmistuikin todella helposti, sillä kaikki ainekset oli helppo vain heittää uunipellille. Valitsin kaupasta niin pieniä perunoita, ettei niitä tarvinnut edes halkaista.
Perunoiden ollessa sopivan paahtuneita, niiden päälle lisätään pilkotut parsat ja paahtamista jatketaan muutama minuutti. Parsaa ei kannata sen kummemmin kypsentää, kunhan se nyt hieman kypsyy pinnasta. Näin salaattikin pysyy sopivan rapsakkana. Lopuksi päälle sekoitetellaan kastike dijon-sinapista, omenaviinietikasta ja hunajasta. Tätä salaattia voi suositella kaikkien grilliherkkujen kanssa tarjoiltavaksi!
Paahdettu perunasalaatti
Ainekset
- 500 g
- uusia perunoita
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 2-3 kpl
- valkosipulin kynsiä
- 1 1/2 tl
- suolaa
- 250 g
- parsaa
- 3 kpl
- kevätsipulin varsia
- kastike
- 2 rkl
- Dijon-sinappia
- 1 tl
- omenaviinietikkaa
- 1 rkl
- hunajaa
- 1/4 tl
- mustapippuria
- Muut ainesosat
Tee näin:
Pese uudet perunat huolellisesti ja kuivaa liinan päällä. Siirrä perunat kulhoon ja mausta oliiviöljyllä, valkosipulilla ja suolalla. Pyörittele mausteet joukkoon ja paahda uunipellillä 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Leikkaa parsat vinottain paloiksi ja lisää ne uunipellille perunoiden päälle. Paahda vielä noin 5 minuuttia. Jäähdytä perunat ja parsat huoneenlämpöisiksi.
Valmista kastike sekoittamalla keskenään sinappi, omenaviinietikka, hunaja ja mustapippuri.
Nosta perunat ja parsat kulhoon. Hienonna päälle kevätsipulia ja mausta salaatti kastikkeella.