Mehukas persikkatorttu

Mehukas ja keväinen persikkatorttu sopii vaikkapa pääsiäispöytään. Kokeile tortun kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.

Varaslähtö pääsiäiseen persikkatortun muodossa. Eilen oli puhetta kaverin kanssa millainen on vanhan ajan persikkatorttu, sillä sellaisen ohjeelle olisi nyt tarvetta. Oikeastaan siihen ei löytynyt vastausta mistään kirjasta, joten tästä tortusta tuli sellainen, kuin sen kuvittelisi olevan. Tiedätkö sinä hyvän persikkatorttuohjeen?

Pohja tähän torttuun on otettu äidin raparperipiirakasta, jonka pohja on muuten mainio. Päälle reilusti persikoita ja kermapohjainen täyte. Rahkatäyte olisi varma valinta, mutta nyt teki mieli kokeilla jotain erilaista.

Suurin osa persikoista pysyi piirakan päällä, mutta osa valui taikinan sisään. Oikeastaan se toimii loistavasti niin ja piirakasta tuli näin kauttaaltaan mehukas.

Persikkatorttu

Ainekset

150 g
voita
1 1/2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
3 kpl
kananmunan keltuaista
2 kpl
kananmunaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
täyte
500 g
persikkaa (säilyke)
1 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
2 dl
kuohukermaa
1/2 dl
sitruunamehua
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri.

Erottele kolmesta kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset. Lisää tähän seokseen kolme keltuaista ja kaksi kokonaista kananmunaa yksitellen samalla hyvin vatkaten.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne sihdin läpi taikinaan.

Leikkaa irtopohjavuokan (23 cm) pohjalle pala leivinpaperia ja voitele reunat. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Leikkaa säilykepersikat lohkoiksi (puolikas persikkaa neljään osaan) ja levitä ne kakkupohjan päälle.

Valmista täyte sekoittamalla sokeri ja kananmunat kevyesti sekaisin. Lisää kerma ja sitruunamehu. Kaada täyte tortun pinnalle ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Kommentit (4)
  1. Ritva Nororaita
    1.4.2017, 14:55

    Taitaa olla pieni virhe ohjeessa..käsketään lusikoida täyte paperin päälle heti..Eiköhän tarkoitus ole lusikoida ensin kakkupohja vuokaan sitten persikat ja viimeksi täyte..tai ensin pohjan päälle täyte ja viimeksi persikat…

  2. Perinneruokaa Prkl
    1.4.2017, 15:50

    Oho 🙂 Kiitti kommentista, korjaan tuon reseptiin 🙂 Laitoin ensin persikat ja päälle täyte, mutta voihan sen tehdä toisinkin päin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *