Parsat napakaksi – täydellinen parsagratiini
Parsa on parhaimmillaa nopeasti kypsennettynä, sillä se lössähtää nopeasti ja maku muuttuu ummehtuneeksi. Parsareseptejä onkin monenlaisia, joista yleisin tapa taitaa olla tuo keittäminen ja nauttiminen hollandaisekastikkeen kera. Toinen hyvä tapa on paahtaa parsat uunissa tai grillata, jolloin parsan maku voimistuu ja suutuntuma pysyy napakkana.
Nyt kuitenkin tuli kokeiltua yhdistää näistä molemmista parhaat puolet! Parsojen päälle valmistetaan herkullinen siideripohjainen kastike, mikä maustetaan parmesanjuustolla. Parsat ladotaan uunivuokaan ja päälle kaadetaan kastike, sen päälle voi halutessaan raastaa vielä lisää parmesania. Sitten vain parsat uuniin grillivastuksen alle muutamiksi minuuteiksi. Päälle vielä sitruunamehua – täydellistä!
Parsagratiini
Ainekset
- 500 g
- parsaa
- Kastike
- 50 g
- voita
- 2 rkl
- vehnäjauhoja
- 2 dl
- kuivaa siideriä
- 30 g
- parmesaania
- 0
- suolaa
- Päälle
- 0
- sitruuna mehua
- Muut ainesosat
Tee näin:
Valmista kastike sulattamalla voi kattilassa ja lisää venhäjauhot. Anna seoksen poreilla muutama sekunti.
Lisää siideri voimakkaasti vatkaten, jotta kastikkeesta tulee sileää.
Lisää raastettu parmesan ja mausta suolalla.
Puhdista parsat ja katkaise varresta sitkeä osuus. Voit kuoria parsat halutessasi.
Asettele parsat uunivuokaa ja lisää kastike päälle.
Ripottele päälle halutessasi vielä parmesanraastetta.
Paista 275 asteessa grillivastuksella noin 5-8 minuuttia.