Matkaevääksi Rolex!
Ajamme huomenna Puumalaan juhannuksen viettoon ja ajattelin tehdä matkaevääksi koko perheelle Rolexit. Tämä ei tällä kertaa tarkoita kelloa, vaan perinteistä Ugandalaista ”pikaruokaa” josta on tullut suosittu alkujaan paikallisten opiskelijoiden keskuudessa, eli nopeaa ja edullista. Söimme Rolexeja , (juontaa sanoista rolled eggs) Ugandassa joka päivä ”kenttälounaana” autossa siirtyessämme paikasta toiseen, ja täytyy sanoa että ne olivat parasta mitä koko matkan aikana söin, sillä muuten täkäläinen ruoka oli yllättävän mietoa ja hyvin varovasti maustettua.
Nyt kokeilin keksiä itse oman rolex-reseptin ja hyvin toimii. Väliin tulevaan munakkaaseen voi laittaa oikeastaan ihan mitä vain. Homma on yksinkertainen: Tehdään lettu ja munakas ja rullataan ne yhteen. -On muuten todella hyvää myös kylmänä!
Tomaattirolexit
6 kpl
lettutaikina:
2 munaa
4 dl maitoa
3 dl jauhoja (joista puolet täysjyvää)
½ tl suolaa
1 rkl öljyä
munakas:
8 munaa
½ dl maitoa
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 iso tomaatti
½ tl suolaa
mustapippuria
hienonnettua persiljaa
(2 dl juustoraastetta)
Paista aina vuorotelle paistinpannussa lettu ja seuraavaksi munakas. Aseta lettu leivinpaperisuikaleen päälle, kumoa päälle munakas ja rullaa paperin avulla napakalle rullalle.
Oikein hyvää Juhannusta kaikille!
Oi, super herkullisen näköinen!
Hei Olga!
Onko jo tietoa, koska keittokirjasi saa päivänvalon? Toivottavasti sen kuvat ja värit hivelevät silmiä… 🙂