Keväinen appelsiinipiirakka
En ole varmasti ainoa, joka korona-viruksen takia kotona ollessaan on alkanut leipomaan. Sämpylöiden teko tuntuu jo tylsältä, kaipasin hommaan vähän haastetta.
Pidän nykyään tosi paljon appelsiinihillosta, mistä en lapsena oikein välittänyt. Olen jo pitkään himoinnut jotain leivonnaista mihin tulisi appelsiinia, sopivaa löytämättä. Nyt ajattelin kehitellä sellaisen itse, pääsiäinenkin tulossa ja aikaa kun on. Tein pehmeän muropohjan ja päälle rahkapinnan, minkä maustoin appelsiininkuorilla. Pakko hehkuttaa että tuli todella hyvää, jopa lapset tykkäävät ja Tuukka antoi kysyttäessä arvosanaksi 10+ (mikä ei sinänsä yllätä, koska hän on uusi rahkaleivonnaisten ystävä).
Helppo resepti, aika nopea tehdä ja vielä kivan näköinenkin. Tsemppiä, terveyttä ja rauhaa kaikille kotioloihin!
Appelsiinipiirakka
Ainekset (12 annosta)
- 4 dl
- speltti- tai vehnäjauhoja
- 2 dl
- sokeria (Minä käytin intiaanisokeria, mutta tavallinenkin käy)
- 2 tl
- leivinjauhetta
- 150 g
- pehmeää voita tai margariinia
- 1
- kananmuna
- 1/2 dl
- maitoa tai kauramaitoa
- Täyte
- 1 prk
- rahkaa
- 1 dl
- sokeria
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 1
- kananmuna
- 2
- appelsiinia
Tee näin:
Tee ensin pohja.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja hiero sitten ne pehmeään voihin. Lisää lopuksi muna sekä maito. Levitä seos uunivuoan pohjalle.
Tee seuraavaksi täyte.
Sekoita rahkan joukkoon sokerit sekä kananmuna. Pese appelsiinit ja raasta niiden kuoret ohuesti (vain oranssi pintaosa kuoresta). Sekoita appelsiinikuoriraaste rahkaan. Levitä rahkaseos pohjakerroksen päälle.
kuori ja siivuta appelsiinit ja levittele ne piirakan päälle.
Paista kypsäksi 190°C / 170°c ( kiertoilma) n. puolen tunnin ajan.
Onpa mukava ohje, tuota pitää kokeilla. Omensta olen tehnyt rahkan kera piirakkaa, mutta appelsiini on niin keväinen ja aurinkoinen.
Tänään tein ja on hyvää. 🙂 Sitruunasta ja persikasta voisi kokeilla seuraavaksi. 👍