Kesäkurpitsakakku

En ole varmasti ainoa harrastepuutarhuri jonka tuottoisin kasvatti on kesäkurpitsa. Nyt sitä siis piisaa ja olen koetellut ruoanlaittoluovuuttani laittamalla tuota vihannesta lähes joka ruokaan. Viimeisin kokeilu on kesäkurpitsakakku, lähin sukulainen tälle tekeleelle on varmaan porkkanakakku. Lopputuloksen koostumus oli ehkä himpun verran liian murea, mutta maku oli hyvä ja ei ainakaan ollut kuivaa!

Kesäkurpitsakakku

4 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 dl rypsiöljyä
3 munaa
1 rkl sitruunamehua
2,5 dl intiaanisokeria
3 dl jauhoja
½ tl suolaa
½ tl inkivääriä
½ tl kanelia
1 tl soodaa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl kaurahiutaleita

Sekoita kesäkurpitsaraaste, öljy, munat ja sitruunan mehu.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä kosteaan seokseen.
Kaada kakkuvuokaan ja paista 160°c 35min.

Kommentit (1)
  1. Testasin kakkuasi, minun versiostani tuli hieman kuvan kakkua vaaleampaa, mutta ihan mukavan makuista ja pehmeää kakkua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *