Kaurapalloista on pääsiäisherkuksi!
En ole pitkään aikaan tehnyt kaurapalloja ja ai että, nyt kun ne on valmiita tekisi mieli syödä kaikki kerralla! En tajua miten niin yksinkertainen voi olla niin hyvää.
Jos huomiselle pääsiäisbrunssille ei ole vielä mitään makeaa tehtynä, niin tässä siihen helppo resepti. Nämä suklaamunat ovat periaatteessa kaurapalloja tai kookospalloja (näissä tosin kookosta ei ole), mutta vähän hienostelevampana versioina. Muokkasin pallot munan muotoon ja kuorrutin ne osittain suklaalla, niin niihin tuli heti vähän juhlavampi fiilis. Jos haluaa kevyemmän version, niin kuorrutus-suklaan voi jättää pois ja sen sijaan voi valmiit kuulat pyöräyttää kookoshiutaleissa tai vaikka nomparelleissa.
Ohjeesta tulee koosta riippuen 10 – 15 munaa.
Pääsiäismunat
7 dl kaurahiutaleita
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 dl Intiaanisokeria (tavallinenkin käy)
2 tl vaniljasokeria
125 g pehmeää voita
1/2 dl kermaa tai omenamehua
kuorrutukseen:
100g sulatettua suklaata
nomparelleja
Hienonna kaurahiutaleet blenderissä. Jos sinulla ei ole tehosekoitinta, voit vain murskata hiutaleita käsissä pienemmäksi. Sekoita kaikki aineet vatkaimella keskenään yhteen tasaiseksi massaksi. Anna seoksen kovettua jääkaapissa n. 1/2h. Muotoile massasta munia ja anna niiden kovettua jääkaapissa ainakin tunti. Sulata suklaa vesihauteessa, dippaa munat puoliksi suklaaseen ka asettele ne vadille kuivumaan. Koristele. Anna munien kovettua ennen tarjoilua.
Säilytä valmiit munat jääkaapissa.