Jouluiset taatelimuffinssit
Rakastan taatelikakkua, etenkin jos se on sopivan pehmeää eikä liian kuivaa. Halusin kehitellä “täydellisen joulumuffinssireseptin” ja ehkäpä tämä on aika lähellä sitä!
Minulla on kova tarve alkaa tunnelmoimaan joulua. Olen katsellut netistä ideoita joululeivonnaisista ja etenkin Suomen ulkopuolella joululeivonnaiset ovat tosi houkuttelevan koristeellisia. Meidän piparkakut ja tähtitortut ovat aika samat aina, eikä niissä kamalasti piparkakkujen koristeluita pidemmälle revitellä.
Tämä respeti onnistui minusta hyvin ja kuten hyvät kakut yleensä, maistuu tosi hyvälle vielä seuraavinakin päivinä. Nämä maistuvat tutusti joululle, mutta on peruspullaa vähän koristeellisempi, niin sisältä kuin päältä. Tässä siis täydellinen ja näyttävä muffinssiresepti, joka on oivallinen herkku jokaisen jouluintoilijan kahvipöytään!
Joulumuffinssit
n. 16 kpl
Muffinssitaikina:
250 g taateleita
2 dl vettä
150g voita
5 dl jauhoja
3 dl tummaa sokeria (esim fariinisokeri, intiaanisokeri tai kookossokeri)
2 tl vaniljasokeria
1tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
1 tl soodaa
1,5 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 kananmunaa
Kuorrute:
1,5 dl vaniljakreemijauhetta*
1,5 dl vettä
200g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
*Huom! Jos et löydä vaniljakreemiä, (minä ostan Citymarketista) voit korvata sen näin: Jätä kreemijauhe ja vesi pois ja korvaa ne täytteessä 100g pelmeällä voilla + lisäämällä ohjeeseen vielä toiset 2 dl tomusokeria!)
Muffinssien päällä olevat vihreät koristekuuset on tehty pikeeristä, eli samasta sokeriseoksesta millä piparkakutikin yleisimmin koristellaan. Parhaiten onnistut kun valmistat tämä vaikka edellisenä päivänä, jolloin ne ehtivät kuivua kunnolla.
Koristekuuset:
Kananmunan valkuainen
pari tippaa sitruunanmehua
pieni tilkka vihreää elintarvikeväriä
4 dl tomusokeria
Valmistusohje:
Valmista ensin koristekuuset, koska ne kestävät kauimmin kuivua valmiiksi. Sekoita kaikki ainekset ja nostele seos pursotinpussiin. Pursota seoksesta haluamiasi kuvioita leivinpaperin päälle ja anna kovettua.
Valmista seuraavaksi muffinssit. Pilko taateli pieniksi ja keitä niitä veden kanssa kattilassa noin 5 min ajan sekoittaen välillä voimakkaasti, jotta taatelin palat pehmenevät ja seos muuttuu kevyeksi puuroksi. Ota kattila pois liedeltä, lisää sekaan pilkottu voi ja anna voi sulaa seoksen sekaan kannen alla. Jäähdytä.
Mittaa kuivat aineet ja sekoita ne kesekenään. Lisää jäähtyneeseen taateli-voiseokseen sokeri, kananmunat ja lopuksi jauhoseos. Jaa seos 16 muffinssivuokaan ja paista 175°c uunissa (150°c kiertoilma) 25 minuuttia. Testaa kypsyys tarvittaessa hammastikulla. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Sekoita sähkövatkaimella tai yleiskoneella vesi ja vaniljakreemijauhe. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Kaada seos pursotinpussiin ja anna seoksen levätä siinä hetki ennen pursottamista.
Pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinssien päälle. Laita koristekuuset päälle vasta vähän ennen tarjoilua, etteivät ne pehmene liikaa.
Hei
Kiitos tästä reseptistä, täytyypä kokeilla.
Onko tämä blogisi tauon jälkeen muuttunut leivonta-aiheiseksi pelkästään, kun hyvin vähän enää muuta asiaa/kuulumisia?