Tuukan Nutellapullat
Farmin kahvilan tämän kesän hitti oli Tuukan suunnittelema nutellapulla. Eli toisin sanoen minun kestosuosikkini, vanilja-puolukkapulla, mistä jätetään (minulta kysymättä!) puolukat pois ja kuorrutetaan valmiit pullat vohveleiden päälle valmistamallani nutellakastikkeella. Kamala vitsailu ja vääntöhän meillä oli koko kesän, että kumman resepti tämä onkaan jos perusreseptit ovat minun, mutta Tuukka vain tuunaa ne yhteen. Kuten otsikosta huomaatte, olen antanut kiltisti periksi. Ja okei, pakko myöntää että kyllähän nämä toimivat.
Tuukasta on nyt kahden viimeisen farmikesän aikana muovautunut loistava pullaleipuri. Tämä leipomispesti on muodostunut hänelle jonkin sortin kunnia-asiaksi ja hyvä niin, jäähän minulle riittävästi leivottavaa kahvilan muissa leivonnaisissa. Tässäpä siis jakoon Nutellapullan resepti, ehdoton hitti makean- ja ennen kaikkea Nutellan ystäville. Farmin pullataikina tehdään aina kylmään veteen ja edellisenä iltana, se nousee pikkuhiljaa yön yli jääkaapissa ja on aamulla valmis leivottavaksi. Tämä ohje on kuitenkin kirjoitettu perinteiseen tapaan, eli lämpimään veteen ja samantien leivottavaksi. Valmista pullat siis kummin tahansa, kuten sinun aikatauluihisi parhaiten sopii!
Huomaa että pullan resepti on kananmunaton ja jos käytät margariinia, myös maidoton (paitsi HUOM! Nutellassa on hieman maitojauhetta!). Kummankaan puuttumista ei edes tule ajatelleeksi.
Jos sinulla ei ole Splettijauhoja eikä intiaanisokeria, voit toki tehdä taikinan myös pelkästään vehnäjauhoista ja tavallisesta sokerista.
Tuukan Nutellapulla
( Eli Olgan vaniljapulla Nutellakuorrutteella 🙂
24 pullaa
5 dl vettä
1 tl suolaa
1,5 dl intiaanisokeria (kookossokerikin käy!)
1,5 dl valkoista sokeria
1 rkl kardemummaa
8 dl puolikarkeita, vaaleita spelttijauhoja (esim. Sunspelt)
7dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Täyte:
150 g voita tai margariinia
250 g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
Nutellakuorrute:
1 iso rkl Nutellaa
1-2 rkl kuumaa vettä.
Murenna hiiva astian pohjalle. Lisää kädenlämpöinen vesi, suola, sokerit ja kardemumma. Sekoita hyvin. Mittaa joukkoon jauhot samalla sekoittaen. Lisää joukkoon pehmeä voi ja työstä taikinaa käsin tai yleiskoneella. Nostata taikinaa ½-1h.
Vaivaa taikinasta kuplat pois. Kauli taikina suureksi levyksi.
Kääntele tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeän voin sekaan. Levitä täyte kaulitun taikinan päälle. Kääri rullaksi ja leikkaa paloiksi. Asettele palat muffinssivuokiin. Nostata. Paista 200°C ( 165 kiertoilma ) asteessa n.15 minuuttia. Jäähdytä.
Sekoita Nutella ja kuuma vesi, joko käsin tai koneella. Vaatii napakan sekoituksen että saat seoksesta notkeaa. Lisää vettä jos seos tuntuu liian jäykältä. Laita valmis kuorrute pakastepussiin ja leikkaa kulmaan reikä. Pursota kuorrute pullien päälle.
Nyt heräsi mielenkiinto. Farmilla käydessäni ihastelin pullien kuohkeutta. Vatsani ei yleensä pidä hiiva- sokeri-jauho yhdistelmästä, mutta näistä pullista ei tullut oireita! Kylmään veteen illalla? Tehdäänkö taikina siis kokonaan valmiiksi illalla jääkaappiin? Miten hiivan käy jos se laitetaan kylmään veteen? Ilmeisesti hyvin käy, sillä pullat olivat taivaallisia!
Moi Minna, minulla on sama juttu, jostain syystä vatsani kestää spelttiä peremmin!
Tätä on pakko kokeilla, vaikuttaa niin hyvältä. Olen nutellan suuri ystävä 🙂