Sitruunamuffinssit
Päätin eilen kehittää uuden muffinssireseptin vappusiman teosta yli jääneistä sitruunoista. Yhdistin kaksi lemppariani: hunajan sekä sitruunan, ja kahden testileivontakerran jälkeen mielestäni näitä kehtaa tarjoilla nirsommallekin väelle. Nämä valmistuvat nopeasti ilman mitään erityisiä vatkaamisia ja vapun munkkien ja tippaleipien jälkeen tällainen yksinkertainen leivonnainen maistuu erityisen hyvältä.
Ainakin Hilma kulki tämänpäiväisen erän jälkeen koko loppupäivän kannoilla kyselemässä ”Äiti saanko minä lisää sitä hyvää sämpylää?”
Sitruunamuffinssit n.14kpl
1 prk rahkaa
2 munaa
½ dl hunajaa
100 g sulatettua voita
1 sitruunan kuori + mehu
5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 dl sokeria (voi jättää pois ja lisätä vielä ½ dl hunajaa)
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
Sekoita keskenään rahka, munat, hunaja, voisula, raastettu sitruunan kuori sekä sitruunan mehu.
Sekoita kuivat aineet keskenään yhteen.
Yhdistä lopuksi kosteat ja kuivat seokset keskenään.
Jaa muffinssivuokiin ja paista 175°c n.20 minuuttia.
Hei.Kiitos ihana blogi ja ihana Hilma:) tuo leivinjauhe…onko se 2tl? 😀
Juu, on todellakin 2tl! Korjasin sen tuosta nyt oikein! Mina olen niin mahtava säätäjä että ihanaa kun on tarkkasilmäisiä lukijoita! 🙂