Remontti-sarja: Sarjan esittely 1
Tästä alkaa blogin uusi remontti-aiheinen postaus-sarja, josta olen itseasiassa kovin innostunut. Tulen jatkossa postaamaan näitä juttuja joka tiistai, niin kauan kuin mulla nyt juttua riittääkään. Katsotaan nyt mitä kaikkea keksinkään.
Mähän olen vuosien varrella kirjoitellut paljonkin tänne remontista, varsinkin alkuun kun tämä meidän elämä oli pelkkää remontointia. Nyt remontti-tahti on hidastunut huimasti. Ajattelinkin palata remontissa taaksepäin ja käydä läpi remontin eri vaiheita.
Haluan kuitenkin jo nyt sanoa, että täällä ei tule olemaan mitään ammattilaisen remppaneuvoja. Me emme ole ammattilaisia, meillä ei ole mitään koulutusta taustalla. Mitä nyt miehellä ikkunankorjauskurssi, molemmilla remonttioppaat ja internet. Me ollaan täysin itseoppineita, tehty asiat virheiden ja kokeilujen kautta, meille parhaalla tavalla. Tavalla jotka eivät ehkä kaikille ole parhaita, eikä ehkä ihan täysin oikein ammattilaisen silmin. Perusperiaattemme on kuitenkin aina ollut kunnioittaa tätä vanhaa taloa. Olemme lukeneet paljon perinneremontista, koittaneet välttää muovia ja nykyaikaisia menetelmiä. Koska aika on ollut rajallinen ja lapset olleet koko ajan mukana, ollaan myös joissain asioissa oikaistu halvimman, helpoimman ja nopeimman kautta. Ollaan menty vähän niinkuin maalaisjärjellä, niin että talo ei kärsi mutta me selvitään hengissä tästä urakasta.
Mistä mä sitten tulen kirjoittamaan? Miksi nämä jutut kiinnostaisi just sua? Mä tulen kertomaan mitä ollaan tehty. Käyn läpi mm. lattioiden korjauksen. Miten, mikä maali, mitkä työkalut jne. Mistä ollaan haettu tietoa, ennen- ja jälkeen- kuvia joka huoneesta. Millaista on rempata vanhaa taloa yleensäkin, miltä on tuntunut koko urakka mun näkökulmasta. Miten sujuu remppa lasten kanssa, miltä Mikistä on tuntunut remppa. Entä itse pääremppaajasta Samista? Miten se arki sujuu keskellä remonttia, entä millaista on sietää jatkuvaa keskeneräisyyttä? Eli melko laajasti ajattelin lähestyä näitä meidän remontointivuosia. Käytännön vinkeistä tuntemuksiin ja epäonnistumisiin.
Postaukset on siis suunnattu mm. uusille lukijoille, käyn läpi vanhoja juttuja. Postaukset sopivat vanhoille lukijoille, muisteluna siitä että mistä me lähdettiin. Postaukset sopii remppaajille jotka kaipaavat vertaistukea. Ne sopii myös kaikille jotka haaveilevat vanhan talon remppaamisesta. Että millaista se oikeasti tulee ehkä olemaan. En kerro mitään ruusunkuvia vaan tosi tuntemuksia, niin hyvässä kuin pahassa. Fiiliksiä, arkea, kiirettä, palelua, väsymystä, kipua, virheitä, onnistumisia, turhautumista… Kaikkea tätä.
Kerron vielä huomenna jatkona tähän postaukseen, että ketä me ollaan ja varsinkin että mikä tämä talo ja remppa on. Jotta uudetkin lukijat pääsevät hyvin perille jutusta. Miltäs kuulostaa? Meinaatko seurata sarjaa?
Vitsit tämä tulee olemaan hauskaa mullekin, palata remontin juurille ja muistutella että missä me mennään!
Kiva jos jaksat seurata sarjaa!
-Henna-
Seuraan, kuulostaa mielenkiintoiselta! !☺ itsekin vanhassa talossa asuvana ja samojen remonttien parissa, itsetehden ja lasten kanssa .
Kiva! Sarjassa pitäisi olla vähän jokaiselle jotakin. Ihan tarkkoja työohjeita, sekä sitten esim. tunnenäkökulmaa.
Nämä muistelut taaksenpäin on kaikkein antoisimpia itselle, saa siinä kirjoitellessaan ihmetellä että miten me tuostakin selvittiin. 😀 Kiva idea!
Se on ihan totta! Vaikka blogin vuoksi niitä tulee muisteltua enemmänkin, kun joudun välillä hakea täältä vanhoja kuvia ym. Toisaalta on ihanaa että mulla on tämä “päiväkirja” jonka ansiosta on tullut taltioitua paljon kuvia ja juttuja, jotka muutoin ei olisi mulla missään.