Vinkkejä Isänpäivän illalliselle
Edelliseen postaukseen olin kerännyt ideoita isän hemmottelu aamiaista varten. Nyt on luvassa vinkkejä isänpäivän illallista varten.
Jos pihvit ovat isän mieleen voisi Hirvitournedos ja palsternakkapyree tai Salvialla maustetut porsaan ulkofilee pihvit maistua päivänsankarille. Hirven ulkofileen sijaan tournedokset voi valmistaa myös naudan sisäfileestä. Itse tehty punaviinikastike kruunaa tämän annoksen. Palsternakkapyree on myös todella herkullista.
Salvialla maustetut porsaan ulkofilee pihvit kääritään ilmakuivattuun kinkkuun ja grillataan tai paistetaan pannulla. Ilmakuivattukinkku muuttuu paistettaessa ihanan rapeaksi.
Talvella pakkasella maistuvat pataruoat ja ne valmistuvat kätevästi uunissa muhien. Hyviä vaihtoehtoja pataruoksi ovat Burgundinpata (hirven lihan voi tässäkin tapauksessa korvata naudan lihalla), Moskovanpata ja Ylikypsää kassleria kaalipedillä.
Blogin alkuruoka, jälkiruoka ja kakku kategorioista löytyy myös hyviä ideoita isänpäivän illallista varten.
Toivottavasti näistä ideoista oli apua illallisen suunnittelua varten.
Palsternakka ja salvia suosikkeja täälläkin. ..sekä puutarhassa että keittiössä. Terveisin Annelta Maalaisbistrosta
Kiva kuulla, että ovat muidenkin suosiossa :). Täytyy toivoa, että tänä talvena salvia selviäisi talven yli.