Tapaksia: Patatas Bravas ja Aioli

width=”706″ height=”1058″>

Taas jatketaan Tapas illan antimilla. Osat yksi ja kaksi löytyvät linkeistä. Muutama tapas resepti odottaa vielä postausta, joten toivottavasti ei vielä kyllästytä.

Tapas iltaa ei mielestäni olisi voinut mitenkään viettää ilman espanjalaisia perunoita eli patatas bravas tapasta. Kysyin ennen tapas iltaa blogin facebook -sivuilla lukijoiden suosikki tapaksia ja tämä tapas tuli sielläkin esille.

Savustettu paprikajauhe kuuluu omiin suosikkeihini ja maistuu ihanasti näissä perunoissa. Perinteisesti patatas bravas tapakseen kuuluu myös tomaattikastike. Tapas pöytäämme kuului kuitenkin espanjalaiset lihapullat tomaattikastikkeessa (ohje luvassa myöhemmin), joten en ryhtynyt perunoita varten enää kastiketta tekemään.

Perunoiden kera tein Aiolia eli reilusti valkosipulilla maustettua majoneesia. Herkullinen yhdistelmä!

width=”702″ height=”1052″>

Patatas bravas ja aioli

Ainekset

1 kg
rosamunda perunoita
3 rkl
oliiviöljyä
2 tl
savustettua paprikajauhetta (sweet)
0
suolaa
Aioli
1 kpl
kananmunan keltuainen
2 rkl
sitruunan mehua
0
suolaa
2,5 dl
rypsiöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Pese perunat hyvin. Puolita perunat ja leikkaa puolikkaat vielä puoliksi. Leikkaa perunalohkot vielä 2 cm paksuisiksi paloiksi. Sekoita öljyn joukkoon savustettu paprikajauhe ja suola. Laita perunat kulhoon ja sekoita joukkoon mausteöljy. Sekoita hyvin ja levitä perunat leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista kiertoilmauunissa 200 asteessa ja tavallisessa uunissa 225 asteessa, kunnes perunat ovat rapeita noin 50 minuuttia.

Laita keltuainen puhtaaseen kulhoon ja lisää sitruunamehu sekä suola. Vatkaa keltuaista ja lisää öljy vähitellen ohuena nauhana. Sekoita hienonnettu valkosipuli joukkoon ja tarvittaessa lisää suolaa. Peitä kulho kelmulla ja anna maustua hetki jääkaapissa.

Kommentit (4)
  1. Perinneruokaa Prkl
    15.2.2015, 17:52

    Patatas bravas on suosikkitapaksiani. Kyllä niitä jokavuotisella Barcelonan reissulla on tullut puputettua. 🙂 Yksinkertaisia, mutta todella maukkaita.

    Kiva lukea näitä tapas-juttujasi.

  2. Oi, tapaspostaukset eivät kyllästytä lainkaan! batatas bravas on kyllä lempparitapas 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *