Spagettikurpitsa Carbonara

Herkullisen carbonaran voi valmistaa myös spagettikurpitsasta. Täytyy sanoa, että suhtauduin skeptisesti spagettikurpitsaan. Spagettikurpitsa osoittautui kuitenkin helpoksi valmistaa. Spagetti syntiy käden käänteessä kun haarukalla riipi uunissa paahdettua spagettikurpitsaa.

Kurpitsasta valmistetun spagetin joukkoon sekoitin carbonaran ainekset ja täytyin kurpitsan kuoret uudelleen. Annoksen viimeisteli gratinointi uunissa ja herkullinen spagettikurpitsa carbonara oli valmis. Jos et ole vielä kokeillut spagettikurpitsaa suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

Spagettikurpitsa Carbonara

Ainekset

1 kpl
spagettikurpitsa (noin 1,6kg)
2 rkl
oliiviöljyä
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
170 g
pekonia
1 kpl
sipuli kuutioituna
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 dl
parmesaania raastettuna
1 dl
mozzarella raastetta
1½ dl
ruokakermaa
2 rkl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Halkaise spagettikurpitsa pituussuunnassa. Poista spagettikurpitsan puolikkaista siemenet. Laita spagettikurpitsan puolikkaat uunivuokaan ja ripottele pinalle oliiviöljy ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda spagettikurpitsaa uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kurpitsa on kypsä. Anna spagettikurpitsan jäähtyä ainakin 15 minuuttia.

Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Lisää pannulle sipuli kuutiot ja paista vielä muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetki.

Riivi haarukoilla spagettikurpitsa “spagetiksi” ja laita kulhoon. Lisää kulhoon juustoraasteet, pekoni-sipuliseos, ruokakerma ja hienonnettu persilija. Sekoita hyvin sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Täytä spagettikurpitsojen kuoret täytellä. Ripottele pinnalle raastettua parmesaania. Paita uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.

Kommentit (1)
  1. Maku_Jasmin
    8.12.2016, 08:21

    Nam, tämä kuulostaa hyvältä! Tykkään spagettikurpitsasta ja on kiva saada uusia ideoita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *