Pikkelöidyt Korianterikurkut
Viime viikonloppuna iski äkillinen suolakurkun himo. Suolakurkkuja kaapista ei löytynyt, mutta vihanneslokeroon oli onneksi unohtunut muutama avomaakurkku. Lapset rakastavat hölskytyskurkkuja ja sen takia avomaakurkuja löytyy aina kesäisin jääkaapistamme. Äkilliseen suolakurkun himoon päätin kokeilla avomaakurkkujen pikkelöintiä. Lapset olivat viime viikonloppuna hoidossa, joten avomaakurkkujen kanssa purkkiin päätyi tuoretta chiliä, valkosipulia ja korianterinsiemeniä. Korianterikurkut olivat ihanan rapeita ja sopivan tulisia. Osan napsimme jo samana päivänä, mutta parhaimmillaan kurkut olivat seuraavana päivänä. Kannattaa malttaa jättää edes muutama viipale maustumaan yön yli :).
Korianterikurkut
Ainekset
- 3 kpl
- avomaankurkkua (noin 450 g)
- 1 rkl
- korianterinsiemeniä
- 2 kpl
- valkosipulin kynttä
- 1 kpl
- tuore chili
- 1½ dl
- väkiviinaetikkaa
- ½ dl
- sokeria
- 1½ dl
- vettä
- 2 tl
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Huuhtele avomaakurkut ja kuivaa hyvin. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös chili ja valkosipulin kynnet. Täytä purkki kerroksittain viipaloiduilla avomaakurkuilla, chilillä, valkosipulin kynsillä ja korianterin siemenillä. Mittaa väkiviinaetikka, vesi, sokeri ja suola kattilaan. Anna kiehahtaa ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi kurkkujen päälle ja anna jäähtyä. Siirrä jäähtyneet kurkut jääkaappiin maustuman. Kurkut ovat parhaimillaan seuraavana päivänä ja ne säilyvät hyvänä jääkaapissa muutaman päivän.
Meilläkin on tehty tänä kesänä kilokaupalla hölskytyskurkkuja. Onpa tämä muuten erityisen herkullisen näköinen purkkikurkkujen ohje! Ihanat mausteet!