Parmesankeksit
height=”795″ width=”530″>
Juustot kuuluvat ehdottomasti Jouluun, vaikka usein juustoilla jaksaa herkutella vasta tapanina. Juustot nautimme usein erilaisten suolaistenkeksien, hedelmien ja hillojen kera. Päätin leipoa itse helposti ja nopeasti valmistuvia parmesankeksejä. Parmesankeksit onnistuivat erinomaisesti ja voi olla, että joudun leipomaan toisen satsin ennen Joulua. Keksipurkin pohjalla ei enää kovinkaan montaa parmesankeksiä ole jäljellä. Kolatun Valma -valkohomejuusto sopi hyvin parmesankeksien kera nautittavaksi. Valma on ehdottomasti yksi suosikki juustoni.
height=”795″ width=”530″>
Parmesankeksit
Ainekset
- 100 g
- parmesaania raastettuna
- 1 dl
- täysjyväspelttijauhoja
- ½ dl
- täysjyvävehnäjauhoja
- 1 rkl
- perunajauhoja
- 75 g
- pehmeää voita
- 1/4 tl
- leivinjauhetta
- Muut ainesosat
Tee näin:
Sekoita raastettu parmesan, leivinjauhe, speltti-, vehnä- ja perunajauhot hyvin kulhossa. Lisää joukkoon pehmeä kuutioitu voit. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina leivinpaperin avulla pötkyläksi. Leikkaa taikinasta noin 25 viipaletta. Nosta keksit leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista parmesankeksejä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile juustojen, hedelmien ja hillojen kera.