Pääsiäisen Menu: Jälkiruoka
width=”600″ height=”901″>
Pääsiäisen Menu -vinkkisarjassa on päästy viimeiseen ja ehkäpä myös herkullisimpaan osaan eli jälkiruokiin. Vinkit pääsiäispöydän alkupaloihin ja pääruokiin löytyvät linkeistä. Suosikkijälkiruokiani ovat ehdottomasti pannacotta ja posset erilaisina versioina, joten niitä myös suosittelen pääsiäispöytään.
– Passionpannacotta marinoidulla mangolla
– Tyrniposset ja paahdettu valkosuklaa
Passionpannacotta on taivaallista ja marinoitu mango ihanan raikasta, koko jälkiruoka suorastaan henkii kevättä. Lakritsin ystävä ihastuu lakritsijauheella maustettuun sitruunapossettiin. Päivän c-vitamiinin tarpeet saa tyydytettyä kerralla nauttimalla raikasta tyrnipossettia ja sen kanssa mahtavan karemmellista paahdettua valkosuklaata. Jälkiruokien sijaan pääsiäispöytää koristamaan voi myös leipoa herkullisen pääsiäiskakun.
Toivottavasti jakamistani vinkeistä on ollut hyötyä. Hyvää Pääsiäistä!
width=”602″ height=”902″>
width=”600″ height=”900″>
Passionpannacotta marinoidulla mangolla
Ainekset
- Passionpannacotta
- 4 dl
- kuohukermaa
- 1 kpl
- vaniljatanko
- ½ dl
- sokeria
- 2 kpl
- liivatelehtiä
- 4 kpl
- passionhedelmää
- Marinoitu Mango
- 1 kpl
- kypsä mango
- 1 kpl
- limen mehu
- 1 tl
- limen raastettua kuorta (luomu)
- 2 rkl
- sokeria
- 3/4 dl
- mintun lehtiä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Laita liivatteet likoamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatako ja raaputa siemenet irti. Lisää siemenet ja tanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen, anna kiehua muutama minuutti. Purista liivatelehtistä liika vesi pois. Lisää liivatteet kattilaan ja sekoita kunnes lehdet ovat liuenneet. Halkaise passionhedelmät ja siivilöi mehu talteen. Lisää passionmehu pannacotan joukkoon vähitellen samalla sekoittaen. Jaa pannacotta jälkiruokakulhoihin ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään, anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Kuori ja kuutioi mango, laita kulhoon. Lisää joukkoon limen mehu ja limen raastettu kuori. Laita sokeri ja minttu mortteliin. Paukuta kunnes minttu on hävinnyt täysin sokerin joukkoon. Ripottele sokeri mangon joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin verran. Annostele marinoitu mango pannacotan pinnalle. Tarjoa heti.
Sitruuna-Lakritsiposset
Ainekset
- 4 dl
- kuohukermaa
- 1½ dl
- sokeria
- 1 rkl
- lakritsijuurijauhetta
- 1½ dl
- sitruuna mehua
- Tarjoiluun
- 200 g
- kotimaisia (pakaste)vadelmia
- Muut ainesosat
Tee näin:
Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen 5 minuuttia. Siivilöi lopuksi lakritsijuurijauhe joukkoon ja sekoita hyvin. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita sitruunamehu joukkoon. Jaa seos 5 pieneen kulhoon tai lasiin. Peitä kulhot kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Tyrniposset ja paahdettu valkosuklaa
Ainekset
- 6 ½ dl
- kuohukermaa
- 2 ½ dl
- sokeria
- 1 3/4 dl
- tyrnimehua (makeuttamatonta täysmehua)
- 100 g
- valkosuklaata
- Muut ainesosat
Tee näin:
Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen 5 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita tyrnimehu joukkoon. Jaa seos 8 pieneen kulhoon tai lasiin. Peitä kulhot kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Pilko valkosuklaa veitsellä paloiksi. Laita valkosuklaa palat leivinpaperilla peitetylle pellille ja paahda 175 asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Vahdi ettei valkosuklaa pääse palamaan. Anna valkosuklaan jäähtyä ja rouhi veitsellä rouheeksi. Ripottele paahdettua valkosuklaata ennen tarjoilua tyrnipossettien pinnalle.