Pääsiäisen Menu: Jälkiruoka

width=”600″ height=”901″>

Pääsiäisen Menu -vinkkisarjassa on päästy viimeiseen ja ehkäpä myös herkullisimpaan osaan eli jälkiruokiin. Vinkit pääsiäispöydän alkupaloihin ja pääruokiin löytyvät linkeistä. Suosikkijälkiruokiani ovat ehdottomasti pannacotta ja posset erilaisina versioina, joten niitä myös suosittelen pääsiäispöytään.

Pas­sion­pan­nacot­ta marinoidulla mangolla

Sitruuna-Lakritsiposset

Tyrniposset ja paahdettu valkosuklaa

Passionpannacotta on taivaallista ja marinoitu mango ihanan raikasta, koko jälkiruoka suorastaan henkii kevättä. Lakritsin ystävä ihastuu lakritsijauheella maustettuun sitruunapossettiin. Päivän c-vitamiinin tarpeet saa tyydytettyä kerralla nauttimalla raikasta tyrnipossettia ja sen kanssa mahtavan karemmellista paahdettua valkosuklaata. Jälkiruokien sijaan pääsiäispöytää koristamaan voi myös leipoa herkullisen pääsiäiskakun.

Toivottavasti jakamistani vinkeistä on ollut hyötyä. Hyvää Pääsiäistä!

width=”602″ height=”902″>

width=”600″ height=”900″>

Passionpannacotta marinoidulla mangolla

Ainekset

Passionpannacotta
4 dl
kuohukermaa
1 kpl
vaniljatanko
½ dl
sokeria
2 kpl
liivatelehtiä
4 kpl
passionhedelmää
Marinoitu Mango
1 kpl
kypsä mango
1 kpl
limen mehu
1 tl
limen raastettua kuorta (luomu)
2 rkl
sokeria
3/4 dl
mintun lehtiä
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita liivatteet likoamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatako ja raaputa siemenet irti. Lisää siemenet ja tanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen, anna kiehua muutama minuutti. Purista liivatelehtistä liika vesi pois. Lisää liivatteet kattilaan ja sekoita kunnes lehdet ovat liuenneet. Halkaise passionhedelmät ja siivilöi mehu talteen. Lisää passionmehu pannacotan joukkoon vähitellen samalla sekoittaen. Jaa pannacotta jälkiruokakulhoihin ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään, anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Kuori ja kuutioi mango, laita kulhoon. Lisää joukkoon limen mehu ja limen raastettu kuori. Laita sokeri ja minttu mortteliin. Paukuta kunnes minttu on hävinnyt täysin sokerin joukkoon. Ripottele sokeri mangon joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin verran. Annostele marinoitu mango pannacotan pinnalle. Tarjoa heti.

Sitruuna-Lakritsiposset

Ainekset

4 dl
kuohukermaa
1½ dl
sokeria
1 rkl
lakritsijuurijauhetta
1½ dl
sitruuna mehua
Tarjoiluun
200 g
kotimaisia (pakaste)vadelmia
Muut ainesosat

Tee näin:

Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen 5 minuuttia. Siivilöi lopuksi lakritsijuurijauhe joukkoon ja sekoita hyvin. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita sitruunamehu joukkoon. Jaa seos 5 pieneen kulhoon tai lasiin. Peitä kulhot kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

Tyrniposset ja paahdettu valkosuklaa

Ainekset

6 ½ dl
kuohukermaa
2 ½ dl
sokeria
1 3/4 dl
tyrnimehua (makeuttamatonta täysmehua)
100 g
valkosuklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen 5 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita tyrnimehu joukkoon. Jaa seos 8 pieneen kulhoon tai lasiin. Peitä kulhot kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

Pilko valkosuklaa veitsellä paloiksi. Laita valkosuklaa palat leivinpaperilla peitetylle pellille ja paahda 175 asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Vahdi ettei valkosuklaa pääse palamaan. Anna valkosuklaan jäähtyä ja rouhi veitsellä rouheeksi. Ripottele paahdettua valkosuklaata ennen tarjoilua tyrnipossettien pinnalle.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *