Pääsiäisen Menu: alkupalat
height=”749″ width=”500″>
Päätin koota teille blogista ja blogiarkistosta ideoita pääsiäispöydän antimia varten. Aloitetaan tietysti alkupaloista ja tällä viikolla luvassa vielä erilliset postaukset pääsiäisen pääruoista ja tietysti myös jälkiruoista.
Pääsiäisen menun alkupaloiksi suosittelen:
– Täytetyt munanpuolikkat avokado-wasabitäytteellä
– Marinoitua keltajuurta ja fetaa
Täytetyt munanpuolikkaat on helppo tehdä ja ne ovat näyttävän näköinen tarjottava pääsiäispöydässä. Wasabista tulee kivaa potkua pääsiäiseen sopivan vihreään täytteeseen. Marinoidut keltajuuret taas voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja näin helpottaa pääsiäispäivän työmäärää. Kirkkaan keltainen keltajuuri ja versosalaatti sopii kuin nakutettu pääsiäisenä tarjottaviksi. Pääsiäisenä voi jo hyvin avata grillauskauden ja valmistaa grillattuista munakoisoviipaleista tehtyjä rullia.
height=”737″ width=”492″>
height=”750″ width=”500″>
Täytetyt munanpuolikkaat avokado-wasabitäytteellä
Ainekset
- 6 kpl
- kananmunaa (luomu)
- 1 kpl
- pieni avokado
- 1 tl
- limen mehua
- 1-2 tl
- wasabitahnaa
- ½ dl
- majoneesia (esim. hellmans)
- Koristeluun
- 0
- tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keitä kananmunia 8 minuuttia ja anna jäähtyä hetki. Kuori kananmunat ja leikkaa munat pitkittäin puoliksi. Irroita keltuaiset ja laita ne tehosekoittimeen. Kuori ja kuutioi avokado, ripottele päälle limen mehu. Lisää avokado kuutiot, wasabitahna ja majoneesi tehosekoittimeen. Kannataa ensin lisätä wasabitahnaa 1 tl ja maistaa, lisää halutessasi wasabitahnaa vielä 1tl. Aja täyte tasaiseksi tahnaksi ja mausta suolalla. Laita avokado-wasabi täyte pursotuspussiin, jossa iso tähtitylla. Pursota täytettä munanpuolikkaisiin keltuaisen paikalle. Anna täytettyjen munanpuolikkaiden maustua jääkaapissa 15 minuuttia. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla ennen tarjoilua.
Marinoitua keltajuurta ja fetaa
Ainekset
- 500 g
- keltajuuria
- 0
- mimis versoseosta (yksi rasia)
- 150 g
- fetaa
- Marinadi
- 1 kpl
- sitruunan mehu
- 1 tl
- hunajaa
- ½ dl
- neitsyt oliiviöljyä
- 0
- rosmariinin oksa
- 0
- valkosipulin kynsi
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keitä keltajuuren suolatussa vedessä kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Kuori keltajuuret ja leikkaa puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Hienonna rosmariini ja valkosipulin kynsi. Sekoita kaikki marinaadin ainekset keskenään ja lisää keltajuuri viipaleet marinaadiin. Anna marinoitua vähintään muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään. Laita tarjoilulautaselle mimis versoja ja asettele muutama keltajuuri viipale versojen päälle. Murustele annoksen päälle fetaa haluamasi määrä. Ripottele keltajuurien marinadia hiukan pinnalle.