Munakoisokääryleet
Munakoiso on yksi suosikkiraaka-aineistani ja tässä taas uusi resepti nautittavaksi. Kylmät munakoisokääryleet maistuivat aivan mahtavilta helteisenä kesäpäivänä, mutta varmasti myös muina vuodenaikoina. Nämä sopivat hyvin juhlissa tarjottavaksi, koska ne voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä. Maku vain paranee, jos nämä herkut valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.
Kesän hitiksi nousi meidän perheessämme savustetut valkosipulit, joita on käytetty myös tässä ruoassa. Valkosipulit voi savustaa itse, mutta olen nähnyt kaupan hyllyllä myös valmiiksi savustettuja valkosipuleita. Savustetun valkosipulin voi myös korvata uunissa pehmeäksi paahdetulla valkosipulilla ja savusuolalla.
Grillatut munakoisokääryleet:
2 keskikokoista munakoisoa
suolaa
öljyä
Täyte:
1 ½ dl turkkilaista jogurttia
150g fetaa murustettuna
2 rkl sitruunan mehua
½ dl tuoretta hienonnettua minttua
1 savustettu valkosipulin kynsi muussattuna
suolaa
mustapippuria myllystä
Viipaloi munakoisot ohuiksi viipaleiksi pituussuunnassa. Ripottele suolaa molemmille puolille ja “itketä” puolen tunnin ajan. Huuhtele viipaleet ja kuivaa hyvin. Sivele munakoisoviipaleet öljyllä ja grillaa molemminlta puolilta kunnes saavat kunnolla väriä. Anna jäähtyä hyvin.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tahnaksi. Anna tahnan maustua jääkaapissa puolisen tuntia. Laita täytettä muutama teelusikallinen grillatun munakoisoviipaleen toiseen päähän. Kääräise rullalle ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.