Lasten kanssa keittiössä: Puolukka-Fudgemuffinit
Esikoinen halusi leipoa itse synttäreilleen muffineita. Pakkanen on (liian)täynnä puolukoita, joten puolukat valikoituivat raaka-aineeksi. Kirpeitä puolukoita tasapainottamaan löysin kaapista Dr. Oetkerin fudgepaloja. Aikaisemmin ei ole tullut fudgepaloja kokeiltua leivonnassa. Fudgepalat sopivat erinomaisesti muffineihin puolukoiden kanssa ja taatusti tulee fudgepaloja käytettyä toistekkin leivonnassa. Esikoinen oli itse todella tyytyväinen herkullisiin muffineihin.
Puolukka-Fudgemuffinit
Ainekset
- 3 kpl
- kananmunia
- 2 dl
- sokeria
- 5 dl
- vehnäjauhoja
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 2 tl
- leivinjauhetta
- 1 dl
- kuohukermaa
- 100 g
- voita sulatettuna
- 2 dl
- puolukoita
- 100 g
- fudgepaloja (Dr. Oetker)
- Muut ainesosat
Tee näin:
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri hyvin keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää vähitellen kerma, sulatettu voi ja sekoita. Lisää taikinaan puolukat ja fudgepalat, sekoita.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.