Lämmittävä linssikeitto
height=”755″ width=”503″>
Tulihan se ensilumi vihdoin ja viimein tänne eteläänkin. Lapset halusivat tietysti heti pihalle leikkimään, vaikka lunta ei kovin paljoa tullutkaan. Kun sormet ja varpaat oli kylmetetty pihalla puuheillessa ei mikään maistunut niin hyvältä kuin höyryävän kuuma keitto! Linssikeitto valmistuu suht nopeasti ja täyttää hyvin nälkäisen perheen vatsan. Linssikeittoa meillä syödään usein talvella. Itse tykkään, kun keitossa on pureskeltavaa. Lapsille yleensä soseutan linssikeiton, koska se maistuu heille paremmin niin. Linssikeiton voi syödä sellaisenaan tai tarjotan sen kera murustettua fetaa, ranskankermaa tai smetanaa.
Lämmittävä linssikeitto
Ainekset
- 3 dl
- punaisia linssejä
- 1 kpl
- sipuli
- 2 kpl
- lehtisellerin varsia
- 3 kpl
- porkkanoita
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi
- ½ kpl
- punainen chili
- 1,2 l
- kasvislientä
- 3 rkl
- tomaattipyrettä
- 2 tl
- kuivattua oreganoa
- ½ tl
- savustettua paprikajauhetta
- 0
- suolaa ja mustapippuria
- 2 rkl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- Tarjoiluun
- 0
- fetaa murennettuna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Huuhtele linssit hyvin pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuutioi lehtisellerin varret. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori valkosipulin kynsi ja hienonna. Hienonna chili. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Lisää kattilaan sipuli ja kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää lehtiselleri ja valkosipuli, kuullota vielä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja tomaattipyree, kuumenna kiehuvaksi. Lisää keittoon linssit, chili ja porkkanat. Mausta keitto ja anna kiehua keskilämmöllä kunnes linssit ovat kypsiä noin 20 minuuttia. Lisää keittoon hienonnettu persilija ja tarkista maku. Tarjoile keitto murustetun fetan kera.
Hauskaa! meillä on ollut samat herkut, linssisoppaa ja Moskovan pataa, viime aikoina 🙂 ihania syysruokia molemmat.
Anne, great minds think alike vai miten se nyt menikään 😉