Karitsan paahtopaisti ja Salsa Verde

height=”763″ width=”509″>

Italialaisen munakoisopaistoksen lisäksi valmistimme eilen mieheni kanssa karitsan paahtopaisteja ja suurta suosikkiani salsa verde -kastiketta. Pääsiäisen lähestyessä karitsaa tulee valmistettua useammin kuin yleensä. Karitsan paahtopaistit ovat aina yhtä herkullisia ja helppoja valmistaa. Kesäisin tulee usein grillattua karitsan paahtopaisteja, kannattaa kokeilla.

Raikas salsa verde sopii erinomaisesti rasvaisen karitsan pariksi ja mahtavan vihreä salsa verde tuo myös ihanasti väriä lautaselle. Karitsan paahtopaistit, salsa verde, italialainen munakoisopaistos ja paahdetut terttukirsikkatomaatit oli erittäin onnistunut kokonaisuus. Nappaa tästä siis hiukan erilainen pääsiäismenu idea, suosittelen lämpimästi!

Karitsan paahtopaisti ja Salsa Verde

Ainekset

4 kpl
karitsan paahtopaistia
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
0
nokare voita ja tilkka öljyä paistamiseen
Salsa Verde
1½ dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 dl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
½ dl
tuoretta minttua hienonnettuna
2 rkl
kapriksia
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 tl
Dijon sinappia
1 rkl
punaviinietikkaa
1 dl
neitsyt oliiviöljyä
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota karitsan paahtopaistit hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Valmista salsa verde mittaamalla kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja soseuttamalla sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta salsa verde jääkaappiin maustumaan.

Mausta karitsan paahtopaistit suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Paista karitsan paahtopaisteja molemmilta puolilta noin 7 minuutin ajan. Ruskista myös paahtopaistien reunat. Kääri karitsan paahtopaistit folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia. Leikkaa karitsan paahtopaistit ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa salsa verden, munakoisopaistoksen ja paahdettujen terttukirsikkatomaattien kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *