Joulukinkun jemmausta: Uuniperunat kinkkutäytteellä

height=”803″ width=”551″>

Minne jemmata joulukinkun jämät? Se taitaa olla tämän hetken polttavin kysymys monissa kotitalouksissa.  Meidän perheen tapaninpäivän perinteisiin ei kuulu tanssit vaan kinkkupizzat joulukinkun rippeistä ja usein on myös ylijäänyttä auraa on tullut lisätty tapanin pizzoihin. Auran ja piparkakkujen yhdeistelmällä meillä nimittäin herkutellaan usein jouluna. Tapaninpäivän pizzoista löytyy muuten kuvia blogin instagram tililtä.

Pizzojen lisäksi kinkkua voi jemmata herkulliseen kinkkutäytteeseen, joka tarjoilaan uuniperunoiden kera. Kinkkutäytteeseen käytin piparjuurta, joka kuuluu ehdottomasti minun ja mieheni suosikki makuihin. Piparjuurituorejuusto ei kovinkaan pitkään meidän jääkaapissa vanhene… Piparjuuri antaa kinkkutäyteelle sopivasti potkua ja raikastaa rasvaisen kinkun makua hyvin. Suosittelen kokeilemaan!

height=”676″ width=”548″>

Kinkkutäyte uuniperunoille

Ainekset

4 kpl
isoja rosamunda perunoita
Kinkkutäyte
200 g
palvikinkkua (tai joulukinkun jämiä)
200 g
ranskankermaa
1 rkl
piparjuurta raastettuna
½ kpl
punasipuli hienonnettuna
1 dl
coctailkurkkuja hienonnettuna
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Pese rosamundat hyvin ja pistele muutaman kerran haarukalla. Kääri rosamundat folioon ja laita 200 asteiseen uuniin tunniksi tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Kuutio kinkku, coctailkurkut ja punasipuli. Sekoita kulhossa kinkku, coctailkurkut, punasipuli ja ranskankerma. Mausta kinkkutäyte raastetulla piparjuurella, hienonnetulla valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla.

Peitä kulho kelmulla ja anna kinkkutäytteeb maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Tarjoile kinkkutäyte ja uuniperunat halutessasi hillosipuleiden ja coctailkurkkujen kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *