Halloweenin suolaiset suupalat
Blogissa on viime viikolla vilissyt helppoja makeita herkkuja Halloweeniksi. Nyt siis vuorossa Halloween juhlien suolaisia suupaloja.
Ruissipseistä, avocadotahnasta ja oliiveista syntyi käden käänteessä hurjan hauskat silmäalkupalat. Avocadotahnalla täytetyt ruissipsit maistuivat myös herkullisilta.
Minipaprikoita, voitaikinaa, sulatejuustoa ja oliiveja tarvittiin hauskoihin muumiosuupaloihin. Tulisemman version tästä veikeästä suupalasta saat käyttämällä minipaprikoiden sijaan jalapenoja.
Blogin muut hauskat ideat Halloweeniksi löydät linkistä.
Ruissipsit avokadotahnalla
Ainekset
Tee näin:
- 20 kpl valkosipuliruissipsiä
- 2 kpl avokadoja
- 120 g smetanaa
- ½ valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
- 2rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- ½ tl suolaa
- ½ tl chilijauhetta
Puolita avokado ja poista kivi sekä kuori. Kuutioi avokado kulhoon ja kaada limen mehu päälle.
Lisää kulhoon yrtit, valkosipuli, smetana, chili ja suola.
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Anna avokadotahnan maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
Täytä ruissipsit avokadotahnalla.
Puolita paprikatäytteiset oliivit ja aseta oliivit keskelle ruissipsejä.
Tarjoile heti.
Muumio-minipaprikat
Ainekset
Tee näin:
- 6 kpl minipaprikoita
- 2 kpl mustia oliiveja
- 100 g sulatejuustoa (koskenlaskija)
- 150 g lehtitaikinaa
- 1 kpl kananmuna voiteluun
Puolita minipaprikat ja poista siemenet. Täytä minipaprikat sulatejuustolla.
Leikkaa oliiveista renkaita ja puolita vielä renkaat. Asettele silmiksi minipaprikoihin.
Leikkaa lehtitaikina 1cm leveyseksi nauhaksi. Kiedo lehtitaikina minipaprikoiden ympärille.
Voitele minipaprikat kananmunalla.
Paista minipaprikoita uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.