Gluteeniton siemennäkkäri
height=”795″ width=”530″>
Jokin aikaa sitten Strömsö -ohjelmassa valmistettiin siemennäkkäriä. Siemennäkkäri näytti niin hyvältä, että sitä oli pakko päästä kokeilemaan. Ohjeita etsiessäni törmäsin tähän Kotivinkin ohjeeseen, jota muokkasin jonkin verran. Siemennäkkäri oli yllättävän helppo valmistaa. Ainoa hiukan haastava vaihe oli saada taikina levitettyä tasaisesti pellille, mutta nuolijan avulla tämäkin onnistui. Siemennäkärin kera tarjosin yhtä suosikki juustoani Peltola Blueta. Juustoja, hedelmiä, hilloja, siemennäkkäriä ja parmesankeksejä niin täydellinen juustotarjotin on koossa Joulua varten. Mukavaa Joulun odotusta!
height=”794″ width=”530″>
Gluteeniton siemennäkkileipä
Ainekset
- 1½ dl
- kurpitsansiemeniä
- 1 dl
- mustia seesaminsiemeniä
- ½ dl
- seesaminsiemeniä
- 2 dl
- maissijauhoja
- ½ dl
- rypsiöljyä
- ½ tl
- suolaa
- 2 dl
- kiehuvaa vettä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Sekoita siemenet, maissijauhot ja suola hyvin keskenään. Lisää rypsiöljy ja kiehuva vesi, sekoita hyvin. Leivitä takina tasaiseksi levyksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Taikinasta pitäisi tulla levitettynä koko pellin kokoinen. Paista siemennäkkäreitä uunissa 150 asteessa 45 minuuttia. Leikkaa siemennäkkäri sopivan kokoisiksi paloiksi ja jatka paistamista vielä 15 minuutin ajan.
Oikein rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa koko perheelle 🙂