Feta-hölskypotut
Juhannuksena valmistin ensimmäistä kertaa hölskypottuja. Ihastuimme miehen kanssa hölskypottuihin ja totesin jo silloin, että uusia versioita on pakko kehitellä tästä mainiosta reseptistä.
Vaikutteita hölskypottujen fetaiseen versioon haettiin tietysti Kreikasta. Feta-höskypotut onnistuivat yli odotusten ja tämä raikas versio hölskypotuista pääsi heti meidän molempien suosioon.
Nähtäväksi jää minkä version innostun seuraavaksi kehittelemään. Joko teillä on kokeiltu hölsky- / hyrskypottuja? Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
Feta-hölskypotut
Ainekset
- 1 kg
- varhaisperunoita
- 2 kpl
- uusia punasipuleja
- 1 ½ dl
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- ½ dl
- tuoretta minttua hienonnettuna
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 200 g
- fetaa murustettuna
- 200 g
- kreikkalaista jogurttia
- 2 rkl
- sitruunan mehua
- 3 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- ½ tl
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Pese varhaisperunat hyvin. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi, noin 10 minuuttia.
Hienonna uudet punasipulit, tuore tilli, tuore minttu ja valkosipulin kynsi.
Kaada perunakattilasta keitinvesi pois. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli, tilli, minttu, valkosipuli, sitruunan mehu, oliiviöljy, murennettu feta, suola ja kreikkalainen jogurtti.
Peitä kattila kannella ja ravistele kunnolla niin, että ainekset sekoittuvat ja perunat hiukan hajoavat.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile heti esim. grilliruoan lisukkeena