Blinit Krapin tapaan
Vietimme uutta vuotta mieheni kanssa kahdestaan kotona. Päätimme pitkästä aikaa valmistaa blinejä. Blinit valmistan aina äidiltäni perityllä ohjeella. Äitini on kuulemma Blinit Krapin tapaan -ohjeen löytänyt aikoinaan sanomalehdestä. Ravintola Krapihovi sijaitsee Tuusulassa kotikaupunkini naapurissa ja lapsuuden perheeni kanssa kävimme ravintolassa aina kun oli aihetta juhlaan. Idyllinen Krapihovi ravintola Tuusulan rantatiellä on edelleen käymisen arvoinen paikka, jota voin suositella lämpimästi
Kala- ja äyriäisallergian takia meidän blinien lisukkeet eroavat aikalailla perinteisistä. Blinien kera nautimme perinteisesti sienisalaattia, savuporomoussea, venäläisiä suolakurkkuja, hunajaa, smetanaa ja hienonnettua punasipulia.
Tällä kertaa valmistin myös joulun hitiksi noussutta porkkalaa ja kokeilin myös punajuuren valmistusta porkkalan tapaan. Uudet täytteet maistuivat mainiosti blinien kera nautittuna ja sopivat myös vegaaneille, suosittelen kokeilemaan!
Vegaanisen blinireseptin löydät Chocochili -blogista.
Blinit ravintola Krapin tapaan
Ainekset
- Juuri
- 2 dl
- vettä
- ½ dl
- tattarijauhoja
- ½ dl
- vehnäjauhoja
- 10 g
- tuorehiivaa
- Taikina
- 2 dl
- maitoa
- ½ dl
- suolaa
- 1 dl
- tattarijauhoja
- 1 dl
- vehnäjauhoja
- 2 kpl
- kananmunia
- 4 kpl
- valkuaisia
- Paistamiseen
- 0
- kirkastettua voita paistamiseen (tai voita sekä öljyä)
- Muut ainesosat
Tee näin:
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon tattari- ja vehnäjauhot ja anna seistä yön yli lämpimässä. Lisää maito ja kananmunat joukkoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot, mutta katso ettei taikinasta tule liian paksua. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti sekoittaen blinitaikinan joukkoon. Paista blinit kirkastettua voissa tai voin sekä öljyn kanssa.
Tarjoile blinit esimerkiksi porkkalan, savuisten punajuurien, sienisalaatin, kylmäsavuporomoussen, hienonnetun punasipulin, hienonnetun tillin ja smetanan kera.