Hunajamarinadi Broilerille
height=”1050″ width=”700″>
Valmiit hunajamarinoidut broilerit aiheuttavat minussa puistatusta. Tekemällä itse hunajamarinadin, jonka tekeminen kestää vain muutaman minuutin saa herkullista grillattua broileria. Tosin kannattaa vahtia tarkemmin grilliä kuin meillä tehtiin… Hieman tuli nimittäin tumma pinta. Viime viikonloppuna tein kyseisen marinadin ja marinoimme sekä grillasimme kilon verran broilerin paistileikkeitä. Grillasimme broileria tarkoituksella reilusti ylimääräistä sillä halusimme helpoittaa maanantain ruoan valmistusta. Maanantaina nautimmekin herkullisen couscoussalaatin grillatun broilerin kera. Oli mukavaa kun pitkän työpäivän jälkeen pääsi ruoanlaitossa helpolla, mutta mausta ei tarvinnut tinkiä. Hunajamarinoitua broileria päätyi myös mini-kanahampurilaisiin banaanimajoneesin ja ananassalsan kera. Oli todella maukas yhdistelma, suosittelen kokeilemaan. Herkullisia grillaushetkiä!
Muita hyviä marinadeja broilerille:
Hunajamarinadi Broilerille
Ainekset
- 1 kg
- broilerin paistileikkeitä (tai sisäfileitä)
- Marinadi
- 1 kpl
- sitruunan mehu
- 2 rkl
- juoksevaa hunajaa
- ½ dl
- öljyä
- 2 kpl
- valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 2 tl
- jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl
- jauhettua korianteria
- 1 tl
- kurkumaa
- 1 tl
- suolaa
- ½ tl
- cayennenpippuria
- 0
- mustapippuria myllystä
- 1 rkl
- raastettua tuoretta inkivääriä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Sekoita kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään. Laita broilerin paistileikkeet pakastepussiin ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli. Valuta broilerin paistileikkeistä ylimääräinen marinadi pois. Grillaa molemminta puolilta kypsiksi.
Kakstavuinen o-loppuinen ”helppo” ei tule i verbiin = helpottaa