Herkullista arkea: Pekoni-makaroonilaatikko
height=”1094″ width=”730″>
Maanantai on hyvä aloittaa arkiruoka postauksella. Jääkaapistamme löytyy usein paketti pekonia hätävarana, jos tarvitaan ruokaa pöytään nopeasti. Tällä kertaa tätä tarvetta ei ilmennyt ja päiväyksen lähestyessä päätin kokeilla pekonia makaroonilaatikossa. Makaroonilaatikkoon päätyi myös jääkaapin perukoilta cheddar juuston ja tomaattipyreen loput. Koko komeuden maustoin suosikki mausteellani eli savustetulla paprikajauheella. Lopputulos oli maittava ja maistui erinomaisesti koko perheelle. Kivaa vaihtelua perinteiselle liha-makaroonilaatikolle, jota tulee lapsiperheessä suht usein tehtyä. Perinteisen ohjeen makaroonilaatikkoon löydät linkistä.
Mukavaa viikkoa kaikille!
height=”1095″ width=”730″>
Pekoni-makaroonilaatikko
Ainekset
- 300 g
- pekonia
- 2 kpl
- sipulia
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi
- 2 rkl
- tomaatti pyreetä (mutti)
- 1 tl
- savustettua paprikajauhetta
- 0
- mustapippuria myllystä
- 0
- suolaa
- 100 g
- cheddar juustoa
- 5 dl
- makarooneja
- Munamaito
- 7 dl
- maitoa
- 3 kpl
- kananmunia
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keitä makaroonit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi pekoni ja laita pannuun. Kuumenna pannu ja paista pekoni rapeaksi. Kuori sipulit ja valkosipulin kynsi. Kuutioi sipulit ja hienonna valkosipulin kynsi. Lisää sipulit ja valkosipulin kynsi pannuun ja kuullota muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja mausteet, sekoita ja nosta pannu pois liedeltä.
Raasta cheddar-juusto. Sekoita makaronit, pekoni-seos ja juustoraaste keskenään. Voit säästää osan juustoraasteesta makaroonilaatikon pinnalle. Voitele uunivuoka ja kaada makarooniseos siihen. Vatkaa maito ja munat sekaisin ja kaada vuokaan. Ripottele halutessasi säästämäsi juustoraasteet makaroonilaatikon pinnalle. Nosta makaroonilaatikko uuniin ja paista 175 asteessa noin tunnin verran.
Pekoni on tosi usein sellanen arjen pelastaja, meillä vaan tahtoo käydä niin, että joku ja nimenomaan joku käyttää ne sieltä kaapin perukoilta ja sitten kun tarvitsisin ei olekaan :D.