Alku

Tästä se nyt lähtee! Noin vuoden mittainen rakennus- ja sisustusprojekti. Heti ensimmäisenä alkuun hieman taustaa minusta ja projektistamme. Perheeseemme kuuluu mieheni sekä kaksi koiraa Viktor ja Fiona. Special guest starina meillä käy noin kerran kuussa myös mieheni teini-ikäinen tyttö savonmualta, josta olemme kaikki alun perin kotoisin.

Meidän omat personal trainerit: Fiona (Bretagnenbassetti) 5 v ja Viktor (Irlanninterrieri) 11 v

 

Vuosia olemme mieheni kanssa vannoneet, että koskaan ei muuten rakenneta, sillä erohan siitä tulee. Kytö talojen suunnitteluun mulla tosin on ollut jo lapsesta saakka ja minusta piti tulla arkkitehti. Ensimmäisen talon pohjapiirustuksen olen piirtänyt ala-asteikäisenä tietokoneella ja vuosien varrella piirtänyt useammankin unelmieni talon. Eli tässä projektissa pääsen nyt toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni eli suunnitella meille talon! Olen myös lähes fanaattinen asuntomessukävijä. Noin 30 vuoden aikana väliin on jäänyt ehkä 6-7 messut.

 

Syy siihen miksi minusta ei tullut arkkitehtiä on 90-luvun lama. Muistan isäni jo silloin torpanneen aika kovin sanakääntein mun ammattihaaveeni, sillä laman aikaan vissiin 70% (hatusta vedetty luku) arkkitehdeistä oli työttömiä. Minulla on kyllä hyvin insinööriaivot, mutta lopulta päädyin kaikkea muuta kuin insinöörialalle – löysin tieni Kuopion yliopistoon lukemaan kliinistä ravitsemustiedettä. Koulutukseltani olen siis terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti. Olen toiminut 12 vuotta yrittäjänä ja osalle varmasti tuttu reilun 10 vuoden takaa Olet Mitä Syöt -ohjelman juontajana. Ravitsemustiede tieteenalana on varsin haastavaa ja harvoin 1+1 on 2. Ravitsemustieteessä on tärkeää myös ymmärtää isoja kokonaisuuksia. Rakennusprojektissa varmasti tarvitaan samoja vahvuuksia.

 

Tässä blogissa en juurikaan käsittele mitään ravitsemusaiheita. Mielenkiinnolla (lue: kauhulla) toki seuraan, että miten tämä vuosi vaikuttaa painooni – valitettavasti se tuppaa helposti nousemaan stressaavissa tilanteissa. Jossain vaiheessa, kun tulee meidän vuoromme kasata kaapistoja ja laittaa parkettia lattiaan, niin toki saapa nähdä millaista raksaevästä tulee nautittua. Tavoitteenani on kuitenkin suunnitella meille sellainen koti, jossa palautumisen tekijät on optimoitu ja arjen kotihommat sujuisivat mahdollisimman mutkattomasti. Näihin tekijöihin ajattelin erityisesti panostaa:

 

  • Pohjan suunnittelu niin, että kaikelle on paikkansa ja urheilukamoille löytyy riittävästi säilytystilaa
  • Inhoan kattovaloja, mutta valaistuksen määrällä ja laadulla voidaan vaikuttaa vireystilaan ja mielialaan. Valon värillä voidaan muuten vaikuttaa myös ruokahaluun!
  • Puu materiaalina rauhoittaa ja laukaisee stressiä
  • Helposti siivottavat pinnat ja helpotettu vaatehuolto
  • Pientä hifistelyä ehkä lämpötilan ja talotekniikan suhteen
  • Lisäksi halua oppia laatoittamaan! (Tästä lisää myöhemmin)

 

 

Toivon, että tätä blogia lukiessa saat vinkkejä omaan rakennus- tai sisustusprojektiisi. Kaikkihan sanovat, että se ensimmäinen talo on aina se harjoituskappale ja ehkä kolmannesta tulee sellainen kuin piti. Mulla on toki ahne toive saada heti tästä ensimmäisestä edes lähes täydellinen! Mieluusti otan myös vinkkejä vastaan teiltä lukijoilta, vaikka alkuun tämä blogi tulee reaalielämää muutaman viikon perässä. Väliin tulee myös 2-5 minuutin vlogi-postauksia, sillä meikäläinen kun innostuu tai närkästyy jostain asioista, niin ei niitä saa sanoiksi kirjoitettua.

 

Tervetuloa mukaan!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *