Joululukemisena Design-Talon Kotiräätäliopas

Kaupallinen yhteistyö: Design-Talo

Ne, jotka tuntevat mut paremmin tietävät, että olen todella suunnitelmallinen. Toinen luontainen ominaisuuteni on aikatauluttaminen – lähes kaikessa. Isäni perintöä vissiin, sillä seurasin juuri joulun pyhien aikaan isäni ja siskopuoleni lapsien lähtöä kohti Katinkultaa. Isä huuteli väliaikoja reilun vartin välein lähtöhetkeen ja lähtö onnistui kutakuinkin (isäni suunnittelemassa) aikataulussa.

 

Joulun pyhien aikaan ehdin vihdoin selailla Design-Talon Kotiräätäliopasta oikein antaumuksella – samalla tietenkin suklaata syöden. Tämä lähes 200-sivuinen opus on täynnä mielenkiintoista tietoa. Vaikka olen muutaman kerran aikaisemminkin tätä opasta pikaisesti selaillut, niin tuntuu, että joka kerta sivujen sisällöistä löytyy jotain uutta.

 

Joulun tunnelmaa ja dekkarin sijaan nyt jotain ajankohtaisempaa lukemista.

 

Muuttovalmiin kodin saa Design-Taloilta noin vuodessa. Oppaassa havainnollistetaan hienosti se, kuinka eri hommat on aikataulutettu koko projektin osalta. Alussa tietenkin haaveillaan, budjetoidaan ja suunnitellaan. Sitten laitetaan nimeä paperiin ja tehdään kaupat. Oppaassa on aikataulutettu rakennusluvan haku noin kahdeksan kuukautta ennen talon valmistumista. Tämä on tietenkin hyvin paikkakuntakohtaista millä aikataululla luvat saadaan – aikaa yleensä menee muutamasta viikosta useampaan kuukauteen. Tämä kohta on kuitenkin projektissa se suurin aikataulua venyttävä tekijä. Muutoin projektissa pitäisi asiat loksahtaa aikataulullisesti kohdilleen ja alkuun voidaan määritelläkin suhteellisen tarkkaan ”laskettu aika” eli talon luovutus uusille asukkaille.

 

Tässä vaiheessa alkaa meidän rakennusprojekti juuri olla!

 

Olemme päätyneet sisustusta vaille valmiiseen ratkaisuun, mutta oppaassa on kyllä varsin houkuttelevasti esitelty myös muuttovalmiin ratkaisun kaikki mahdolliset sisustusvaihtoehdot. Opasta selatessa tajuaa kuinka huiman paljon päätettävää! Millainen rakenne taloomme tulee? Ekovillaa vai matalaenergiarakenne? Entäpä vesikate? Saumattu peltikatto vai bitumikate? Paljon sellaisia asioita, jotka joudun googlettamaan… Ulko-ovivaihtoehtojakin on kahtatoista eri mallia, sisäovia myös useampia. Kynä kädessä olen ruksaillut meille sopivia vaihtoehtoja ja tehnyt kysymyslistaa Kotiräätälillemme Eskolle. Onneksi olen myös aika hyvä asioista päättämään ja mieskin antaa monissa valinnoissa mulle vapaat kädet.

 

Oikealla olevassa palkissa ihanan suunnitelmallisesti jaoteltu ne kaikki tarvittavat tulevaisuuden valinnat.

 

Design-Talojen talokirjassa on esitelty erilaisia talovaihtoehtoja ja sen saat tilattua täältä. Kotiräätälioppaan, joka sisältää tarkemmat tiedot materiaaleista ja Design-Talon yhteistyökumppaneiden valikoimista saat Kotiräätäliltäsi, kun suunnitelmat ovat aavistuksen pidemmällä. Mutta varoituksen sana: mikäli olet vasta haaveiluasteella, niin tämä opas lisää kummasti talokuumettasi.

 

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *