Vadelma-lakritsipiiras kahdella tapaa
Pohja (24cm irtopohjavuokaan);
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
75 g voita
3/4 dl maitoa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
n. 100-150 g tuoreita tai pakastevadelmia
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa irtopohjavuoan (tai piirasvuoka) pohjalle leivinpaperi, voitele reunat.
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi mikrossa, sekoita maito sen joukkoon. Kääntele ne hellästi vaahdon joukkoon.
3. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne huolellisesti. Kääntele ne nuolijalla vaahdon sekaan.
4. Kaada taikina vuokaan ja ripottele vadelmat taikinan pinnalle.
5. Paista uunin keskitasolla kullanruskeaksi n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
6. Anna jäähtyä n. 5 minuuttia ja irrota vuoasta tarjoiluastialle. Anna jäähtyä kokonaan ja sitten kuorruta.
Huom! Piiraan tekeminen kannattaa aloittaa edellisenä iltana, sillä lakritsikerman täytyy antaa jäähtyä muutama tunti, mieluiten yön yli.
Lakritsikerma;
2 dl kuohukermaa
5 kpl Panda lakritsifudge-patukoita (n. 160g)
1. Mittaa ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä kunnes patukat ovat sulaneet kerman joukkoon. Älä anna kiehahtaa.
2. Siirrä lämmönkestävään astiaan ja laita jääkaappiin. Anna jäähtyä täysin kylmäksi, mieluiten yön yli.
3. Ota kylmä lakritsiseos jääkaapista ja vaahdota sähkövatkaimella tai yleiskoneella kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Pursota ruusukkeita piirakkapohjan päälle. Koristele.
(5. Jos kokoat reseptin korkeaan piirasvuokaan ja haluat kaulia siihen lakufudge-pinnan, levitä lakritsikerma tasaisesti pinnalle. Lämmitä n. 6-8 patukkaa mikrossa sekuntien ajan ja kaulitse ne alustalla tasaiseksi “matoksi”, levitä ja tasoita fudgematto piiraan pinnalle. Koristele)