Suklaapiiras
Heippa taas!
Kaikkien pääsiäisreseptien tilalle jotain ihanaa supersuklaista. Piiras jonka täyte on just sitä suklaata. Sisus on siis suklaaganache-tyylinen. Tämän jälkeen ei pitäisi suklaahammasta kolottaa!
Pohja:
4 ½
dl vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
sokeria
dl vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
sokeria
1 kananmuna
1 tl
vaniljasokeria
200 g
voita
Täyte:
1 tl
vaniljasokeria
200 g
voita
Täyte:
200g
tummaa suklaata
2 dl
vispikermaa
50 g
voita
1.
Sekoita keskenään pohjaan tulevat kuivat ainekset. Lisää kylmä, kuutioitu voi
ja nypi taikina murumaiseksi.
2.
Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Jos taikina on löysää,
lisää jauhoja pieni määrä.
3.
Kääri valmis taikina kelmuun tai muovipussiin ja anna kylmettyä jääkaapissa
noin tunnin ajan.
4.
Kauli tai painele taikina 36 x 13cm suorakaiteseen vuokaan ja paista 175
asteessa 15-20 minuuttia. Jos haluat että taikina ei valu vuoan reunoilta
paiston aikana, laita vuokaan taikinan päälle ennen paistoa folio ja
esimerkiksi kuivia herneitä tai papuja. Anna pohjan jäähtyä.
5.
Kiehauta kerma kattilassa. Poista lämmöltä ja lisää kerma joukkoon pilkottu
suklaa ja voi. Anna hautua muutama minuutti ennen seoksen sekoittamista.
Sekoita kunnes seos on tasainen ja kaada se vuokaan pohjan sisälle. Koristele
haluamallasi tavalla.
6.
Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli tai vähintään kuusi tuntia.
tummaa suklaata
2 dl
vispikermaa
50 g
voita
1.
Sekoita keskenään pohjaan tulevat kuivat ainekset. Lisää kylmä, kuutioitu voi
ja nypi taikina murumaiseksi.
2.
Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Jos taikina on löysää,
lisää jauhoja pieni määrä.
3.
Kääri valmis taikina kelmuun tai muovipussiin ja anna kylmettyä jääkaapissa
noin tunnin ajan.
4.
Kauli tai painele taikina 36 x 13cm suorakaiteseen vuokaan ja paista 175
asteessa 15-20 minuuttia. Jos haluat että taikina ei valu vuoan reunoilta
paiston aikana, laita vuokaan taikinan päälle ennen paistoa folio ja
esimerkiksi kuivia herneitä tai papuja. Anna pohjan jäähtyä.
5.
Kiehauta kerma kattilassa. Poista lämmöltä ja lisää kerma joukkoon pilkottu
suklaa ja voi. Anna hautua muutama minuutti ennen seoksen sekoittamista.
Sekoita kunnes seos on tasainen ja kaada se vuokaan pohjan sisälle. Koristele
haluamallasi tavalla.
6.
Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli tai vähintään kuusi tuntia.
Jos haluat koristeita pintaan, ne kannattaa laittaa jähmettämisen jälkeen.
Kuvat ja resepti kirjastamme Amerikan Herkkuja
-Dr.Sugar-
Ihan täydellisen näköinen herkku! Niin suklaisen näköinen ;P
pohjaan tulee 1muna ilmeisesti se uupuu tosta ohjeesta, teko vaihees lukee kyl lisää muna =)
Ouh, kiitos tarkkasilmäisyydestäsi! 🙂 korjattu!