Suklaahippukakku

Moi.

Minulla oli tosiaan keskiviikkona synttärit ja kokeilimme chocolate chip kakkua. Kakusta tuli herkullista. Päälle halusimme jotain värikästä.. ja otinkin inspiraatiota päälliseen syntymäpäivälahjastani.
Sain Jonnalta ja siskoltani lahjaksi taitelija Carolina Grunérin upean ”To Heal The World” taulun. Olin tutustunut Carolinan taiteeseen aikaisemmin ja ollut erityisen kiinnostunut tästä taulusta. Taulun ihanat pastellisävyt on omaan mieleeni ja taulu tuokin minulle mieleen jonkun ihanan kaukaisen hattaramaan! Taulu kuitenkin myytiin ja tulin surulliseksi! Tietämättäni Jonna oli salamyhkäisesti hankkinut taulun minulle! Iloinen!

Kiitos siis Jonnalle ja siskolleni. Ja iso kiitos Carolinalle uskomattoman kauniista taulusta ja inspiraatiosta.
Tästä pääsette katsomaan Carolinan taidetta.
Taulu on muuten kuvien taustalla! 🙂

Ohje;

340 g voita (deseissä n.3 ½-4dl)
3½ dl hienoa sokeria
7 dl jauhoja + 2rkl suklaahippujen sekaan erikseen
½ tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
6 kananmunaa
½ dl kermaviiliä/ranskankermaa
2 tl vaniljauutetta/sokeria
n. 150 g suklaahippuja

1. Lämmitä uuni 160-165 asteeseen. Vuoraa kaksi samankokoista n. 20cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa leivinpaperilla pohjasta ja sivuilta.
2. Sihtaa yhteen vehnäjauhot (paitsi 2rkl), leivinjauhe ja suola.
3. Lisää jäänyt 2 rkl vehnäjauhoja suklaahippujen sekaan. Näin hiput eivät vajoa kakun pohjaan paistettaessa.
4. Vatkaa pehmittynyt voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat voiseoksen joukkoon yksi kerrallaan samalla vatkaten.
5. Kananmunien jälkeen lisää vanilja. Lisää jauhot muutamassa erässä. Sekoita kuitenkin taikinaa mahdollisimman vähän, sillä muuten taikinasta ei tule kuohkea, vaan kova.
6. Lisää lopuksi kermaviili/ranskankerma ja kääntele se nuolijalla joukkoon. Lisää viimeisenä suklaahiput ja kääntele,
7. Jaa taikina kumpaankin vuokaan ja paista joko yksi kerrallaan, tai mikäli omaat isomman uunin, samaan aikaan. Kakut paistuvat n. 30-40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.

VINKKI! Jos haluat ettei kakku ”ruskistu” uunissa vuoraa vuokien ulkopuolet märillä pyyhkeillä. Lisäksi mikäli pinta alkaa tummua, voit laittaa vuokien päälle foliot.

VINKKI! Jos täytät kakun vasta seuraavana päivänä, säilytä pohjat huoneenlämmössä!

Tämä kakku oli maukasta, mutta resepti tuo mieleen kuivakakun koostumuksen tavallisen sokerikakkupohjan sijasta. Itse tykkäsin, sillä pidän enemmän ns. kiinteästä kuin ”sienimäisestä” pohjasta!

-Dr.Sugar-

Kommentit (9)
  1. Todella kaunis kakku! 🙂 Miten ootte saaneet tuosta kermavaahdosta (?) tuollaista pastellista eri sävyissä?
    Ja ootteko te oikein pari (seurustelumielessä)?

    1. Kiitos! 🙂 vatkasimme kerman vaahdoksi ja jaoimme sen osiin – värjäsimme sitten osat haluamillamme väreillä ja kuorrutimme palettiveitsellä kakun 🙂 (aina lisäten väriä mitä halusimme!) ja kyllä, olemme olleet yhdessä n. 9 vuoden ajan 🙂

  2. Heidi Olkila
    8.3.2015, 19:20

    Kaunis kakku!

    1. Kiitos kovasti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *