Suklaaganache
Heippa! 🙂
Me tehtiin tänään mousseleivoksia, oikeastaan vaan ihan ajan kuluksi. Pahoittelut hiljaisuudesta, mutta ollaan kummatkin “vähän” vuorotellen sairasteltu tässä viikon aikana.
Näihin leivoksiin ei varsinaisesti ohjetta ole, mutta suklaakuorrutteeseen kylläkin =)
Suklaaganache (n.10 leivokseen)
0,5 dl kermaa
65-70 g tummaa suklaata
1-2 rkl glukoosia tai vaaleaa siirappia
pieni nokare voita
1. Pilko suklaat lämmönkestävään astiaan.
2. Lämmitä kerma & glukoosi kuumaksi (älä kuitenkaan anna kiehahtaa)
3. Kaada kuumennettu kerma & glukoosi suklaapalojen päälle ja kääntele massaa hellästi kunnes se alkaa näyttää kuorrutemaiselta. (älä kuitenkaan missään vaiheessa vatkaa)
4. Lisää voi (mieluiten huoneenlämpöinen) joukkoon antamaan kiiltoa.
5. Kun voi on sulanut, voit käyttää kuorrutetta. Sen voi myös vesihauteessa lämmittää uudelleen, mikäli se ehtii jähmettyä.
JOS HALUAT KUORRUTTAA KOKONAISEN KAKUN, TEE KAKSINKERTAINEN ANNOS.
Mukavaa sunnuntaita! 🙂
-Dr.Sugar-
Hyvältä näyttävät! 🙂 Blogissani on pieni tunnustus 🙂
Kuinka ihana (itselle) uusi blogi täältä löytyikään! Huomio kiinnittyi eritoten näihin leivoksiin, miten kauniita. Huomaa että ammattitaitoa löytyy 🙂
Kiitoksia kovasti 🙂 kyllähän sitä muutaman vuoden verran kokemusta on karttunut. Kouluaikoina mousseleivoksia tuli tosiaan joka viikko testailtua! 🙂