Strösselikakku
Strösselikakussa pääosassa on sadat pikkuiset, värikkäät strösselit jotka on sekoitettu kuorrutteen sekaan tuomaan piristystä. Strösselit on mukavan pehmeitä, joten kukaan ei lohkaise hammastaan syödessä kakkua. Täytteenä tässä syntymäpäiväkakussa oli vaniljamousse ja marjoja. Oli ilo huomata miten hyvin strösselit pitivät värinsä kuorrutteen seassa!
Kakkupohjan sekä valumat kakkuun teimme näillä resepteillä 15 cm kakkuvuokaan. Korkeita kakkupohjia tehdessä suosittelen tätä vuokaa. Puolestaan ihanan vaniljaisen buttercream kuorrutteen ohje löytyy täältä!
Vaniljamousse ohje;
2½ dl vispikermaa
250g mascarponea
2 rkl vaniljasokeria (/2 tl vaniljauutetta)
2 rkl sokeria/oman maun mukaan
2 liivatetta
2 rkl appelsiinimehua/vettä
+ 200 g tuoreita tai pakastettuja marjoja (lisätään täyttövaiheessa)
Jos käytät vaniljauutetta tai jauhetta, voit laittaa vaniljasokerin sijasta tavallista.
1. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Notkista tuorejuustoa lusikalla.
3. Lisää tuorejuusto kermaan koko ajan vatkaten.
4. Purista liivatteista ylimääräiset nesteet pois ja sulata ne appelsiinimehun seassa kattilassa liedellä tai kulhossa mikrossa.
5. Lisää liivaseos ohuena nauhana massan joukkoon koko aika sekoittaen.
6. Täytä alla olevien ohjeiden mukaisesti.
2. Notkista tuorejuustoa lusikalla.
3. Lisää tuorejuusto kermaan koko ajan vatkaten.
4. Purista liivatteista ylimääräiset nesteet pois ja sulata ne appelsiinimehun seassa kattilassa liedellä tai kulhossa mikrossa.
5. Lisää liivaseos ohuena nauhana massan joukkoon koko aika sekoittaen.
6. Täytä alla olevien ohjeiden mukaisesti.
Kakun kasaus (kostutus vaniljamaidolla);
Strösselikuorrutteen valmistus; valmista buttercream ja lisää lopussa hellästi käännellen strösselit kuorrutteen joukkoon. Jätä noin 1 dl kuorrutetta pursotettavaksi.
1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka missä pohjan valmistit kelmulla.
2. Laita pojaksi se kakkupohjan kerros minkä haluat päällimmäiseksi. Kostuta ja lisää puolet täytteestä sekä puolet marjoista. Toista.
3. Kostuta viimeistä pohjaa eniten, varsinkin reunoilta. Kelmuta vuoan pinta ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mutta mieluiten seuraavaan päivään.
4. Irrota vuoasta ja kuorruta. Koristele.
1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka missä pohjan valmistit kelmulla.
2. Laita pojaksi se kakkupohjan kerros minkä haluat päällimmäiseksi. Kostuta ja lisää puolet täytteestä sekä puolet marjoista. Toista.
3. Kostuta viimeistä pohjaa eniten, varsinkin reunoilta. Kelmuta vuoan pinta ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mutta mieluiten seuraavaan päivään.
4. Irrota vuoasta ja kuorruta. Koristele.
Kakkuja onkin näköjään leivottu oikein urakalla, mutta haittaako se ketään? Tämä strösselikakku ilostuttaa niin nuorta kuin vanhaakin ja itselle tuli heti mieli kokeilla tätä vaaleansinisenä! 🙂
-Dr.Sugar-
Hei. Mitenköhän paljon strösseleitä tulis tuohon kuorrutteeseen :)? Oli kivan oloinen, kokeilen mansikka-suklaamousse täytekakun päälle kun oon niin kyllästynyt kermavaahtoon ja massapäällysteet ei maistu 🙂
En muista ihan tarkkaa määrää minkä laitoimme, mutta n.1dl luokkaa ☺😮 kannattaa lisäillä niitä varovaisesti ja katsoa näkyykö ne kunnolla joukosta. Ja sitten aina lisää, kunnes seos on sen näköistä kuin haluaa 😊