Sitruunainen vohvelinakukakku

Heippa!
Eilen oli ihana What’s Cooking Helsinki-tapahtuma ja oli ihana nähdä blogikollegoita ja maistella herkkuja! WCH:iin Teurastamolle oli kerääntynyt ruoka-ja leivontabloggaajia ympäri Suomea valmistamaan herkkuja puoli tuntia kestävissä näytöskeittiöissä!
Olimme yhdessä Annin Uunissa Annin ja Kakkukatrin kanssa leipomassa ihania, herkullisia nakuvohvelikakkuja.
Sitruunainen vohvelinakukakku ja suolainen versio, kreikkalainen vohvelinakukakku ovat kummatkin helppoja tehdä, ja ilman uunia! Tästä voisi tulla nopea hitti kesän juhliin tai vaikkapa mökille! Tässä resepti makeaan versioon!
Koristelussa käytettiin herkullisia tuoreita marjoja ja kauniita syötäviä kukkia!

Vohvelikakkupohja (n.5 kakkusta);

2 kananmunaa
1 dl erikoishienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl voisulaa tai öljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon voisula tai öljy.
2. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sitruunankuori/vaniljasokeri. Sekoita ainekset huolella toisiinsa.
3. Lämmitä vohvelirauta, sivele raudan pintaan voita tai öljyä. (silikoninen pullasuti toimii tässä loistavasti!)
4. Kaada taikinaa raudalle ja paista kunnes pohja on kypsä. Tässä kestää kauemmin kuin tavallisessa vohvelissa. Varo kuitenkin ettei kakkuset pala.
5. Nosta jäähtymään lautaselle.
6. Valmista täyte sillä aikaa kun vohvelit jäähtyy.
7. Jaa täyte tasaisesti joka väliin ja pinnalle, tasoita nuolijalla tai vaikkapa lusikalla. Koristele marjoin ja syötävin kukin. Voit käyttää myös kakun sisällä marjoja tai hilloa lisämaun tuomiseksi.

Täyte;
 
3 dl vispikermaa
200g mascarpone-tuorejuustoa, notkistettuna
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunakuoriraastetta
+ marjoja, hedelmiä, karkkia, syötäviä kukkia…

1. Vispaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. 
2. Sekoita kulhossa muut täytteen ainekset.
3. Kääntele kerma vähitellen tuorejuustoseoksen joukkoon.

Vinkki! Sekä pohjaa että täytettä voi maustaa vaikkapa kanelilla, kardemummalla, limellä, appelsiinilla… vain mielikuvitus on rajana! 🙂


Ihana viikonloppu siis takana, hei, vohvelikakkuhan sopisi vaikka sunnuntain brunssipöytään… pitäsiköhän kaivaa kaapista ainekset esille? 🙂
Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille!
-Dr.Sugar-
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *