Sitruunainen vohvelinakukakku
Vohvelikakkupohja (n.5 kakkusta);
2 kananmunaa
1 dl erikoishienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl voisulaa tai öljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon voisula tai öljy.
2. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sitruunankuori/vaniljasokeri. Sekoita ainekset huolella toisiinsa.
3. Lämmitä vohvelirauta, sivele raudan pintaan voita tai öljyä. (silikoninen pullasuti toimii tässä loistavasti!)
4. Kaada taikinaa raudalle ja paista kunnes pohja on kypsä. Tässä kestää kauemmin kuin tavallisessa vohvelissa. Varo kuitenkin ettei kakkuset pala.
5. Nosta jäähtymään lautaselle.
6. Valmista täyte sillä aikaa kun vohvelit jäähtyy.
7. Jaa täyte tasaisesti joka väliin ja pinnalle, tasoita nuolijalla tai vaikkapa lusikalla. Koristele marjoin ja syötävin kukin. Voit käyttää myös kakun sisällä marjoja tai hilloa lisämaun tuomiseksi.
Täyte;
3 dl vispikermaa
200g mascarpone-tuorejuustoa, notkistettuna
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunakuoriraastetta
+ marjoja, hedelmiä, karkkia, syötäviä kukkia…
1. Vispaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kulhossa muut täytteen ainekset.
3. Kääntele kerma vähitellen tuorejuustoseoksen joukkoon.
Vinkki! Sekä pohjaa että täytettä voi maustaa vaikkapa kanelilla, kardemummalla, limellä, appelsiinilla… vain mielikuvitus on rajana! 🙂