Sitruuna-valkosuklaa Moussekakku
Moimoi!
Sitruunan ja valkosuklaan yhdistelmä on raikkaan kesäinen. Joukkoon vielä vähän mansikoita, niin on kesäherkku valmis nautittavaksi.
Tätä kakkua teimme ystävämme Melinan synttäreiden kunniaksi.
Ohje;
175 g kaurakeksejä
75 g voita/margariinia, sulatettuna
5 dl vispikermaa
200 g lime-valkosuklaa rahkaa (valio)
2 sitruunaa (mehu+kuori)
4 liivatetta
130-150 g valkosuklaata, sulatettuna
½ dl sokeria (tai vähemmän)
1 tl vaniljasokeria
(+mansikoita)
1. Vuoraa n. 20-24 cm halkaisijaltaan oleva reunavuoka/irtopohjavuoka reunakalvolla tai leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sulata valkosuklaa. Purista sitruunamehu kattilaan.
3. Vaahdota kerma+sokerit kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita tämän jälkeen kerman joukkoon rahka ja raastettu sitruunankuori.
4. Kääntele sulatettu valkosuklaa hellästi massan sekaan, sulata samalla liivatteet sitruunamehussa liedellä.
5. Kaada liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon koko aika sekoittaen. Sekoita tasaiseksi.
6. Kaada massa reunavuokaan ja napauta pöytää vasten ilmakuplien poistamiseksi. Tasoita pinta ja pakasta yön yli tai anna olla jääkaapissa vähintään 6 tuntia ennen tarjoilua.
7. Koristele tuoreilla mansikoilla ja valkosuklaalla.
Mikäli pakastat kakun, ota se ainakin 4 tuntia ennen tarjoilua esille.
Samoihin juhliin meni myös ihania Pistaasi-valkosuklaa Cupcakeja, nam!
Onnea Melinalle! 🙂
-Dr.Sugar-
On kyllä ihanan kuuloinen ja näköinen kakku ja muffinssit! 🙂
Aivan mahtavan näköinen kakku 🙂 Blogissani on tunnustus teille 🙂