Sitruuna-mansikkakakku
2. Vaahdota toisessa kulhossa vispikerma jämäkäksi vaahdoksi.
3. Kääntele kerma nuolijalla hellästi tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää lopuksi sitruuna.
Marenkivoikreemi;
5 kananmunan valkuaista
3 dl sokeria
325 g voita
1-2 tl vaniljasokeria
2. Jatka vatkaamista sähkövatkaimella, kunnes seos on ilmavaa. Vatkaa kunnes seos on jäähtynyt, n. 5-10 minuutin ajan. Tätä voi nopeuttaa esimerkiksi lisäämällä kylmän kostean pyyhkeen kulhon ulkopohjalle.
3. Lisää voi vähitellen pieninä nokareina. Kun kaikki voi on lisätty, vatkaa seosta vielä muutama minuutti. Älä hätäänny, jos seos juoksettuu. Jos seos on liian kylmää, laita kulho muutamaksi sekunniksi vesihauteeseen ja vatkaa sileäksi. Jos se on liian lämmintä, laita kulho hetkeksi jääkaappiin ja sitten vatkaa sileäksi. Juoksettuminen johtuu yleensä eri lämpöisistä aineksista.
+ n. 200 g mansikkamarmeladia
+ n. 200g tuoreita mansikoita, pilkottuna
+ n. 2 dl nestettä kostutukseen (käytimme simaa!)
+ koristeeksi mansikoita, nonparelleja, suklaata…
Kakun kokoaminen;
Suosittelemme täyttämään kakun jo edellisenä iltana, että kakku saa tekeytyä viileässä. Näin kakusta tulee kosteampi ja maukkaampi.
1. Vuoraa kakkupohjan paistamiseen tarkoitettu kakkuvuoka kelmulla.
2. Aseta ensimmäinen leikattu kakkupohja vuoan pohjalle ja kostuta se. (itse laitamme aina siisteimmäin pohjan alimmaiseksi, pinnasta tulee kaunein)
3. Levitä lusikalla pohjan päälle puolet marmeladista. Sitten puolet mascarpone-vaahdosta ja viimeiseksi pilkottuja tuoreita mansikoita.
4. Aseta seuraava kerros ja toista äskeiset vaiheet.
5. Lisää viimeinen kerros, kostuta päälimmäinen kerros huolella. Varsinkin reunoilta. Kelmuta pinta ja anna tekeytyä seuraavaan päivään tai vähintään muutaman tunnin ajan.
6. Ota pinnalta kelmu pois. Aseta lautanen kakkuvuoan päälle ja kumoa kakku siihen. Irrota loput kelmut. Jos täytteitä on tullut “ulos”, siisti reunat palettiveitsellä.
7. Ota valmis marenkivoikreemi ja päällystä kakku sillä. Laita ensin kevyt kerros (murukerros) ja sitten uusi kerros. Näin päälliseen ei tule muruja.
6. Koristele haluamallasi tavalla!
Kaunis kakku!
Kiitos! 🙂 hyvää vappua!
Taijan tehä äitienpäiväksi. Tosi kaunis ja vähän erilainen kakku 🙂 Vähän jo kyllästynyt sokerimassakakkuihin.
Kiitos! Juu ei massakakkuja tule meidänkään äideille 🙂