Pumpkin Pie, Halloween Treats Part Two

Moimoi! 🙂
Ja sitten se vähän perinteisempi halloween-herkku, kurpitsapiiras. 
Täytyy myöntää että oli ihanan “mausteinen” piiras ja sopisi loistavasti joulunakin! 🙂
Pohja;
2,4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
6 rkl kylmää voita
2 rkl kylmää vettä
1. Sekoita keskenään jauhot, suola & sokeri.
2. Nypi jauhoseokseen kylmä voi.
3. Lisää neste ja vaivaa taikinaksi.
4. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa n. 1 tunti.
5. Päällystä normaali-kokoinen piirasvuoka (25-26cm) taikinalla.
Kurpitsaseos;
2 kananmunaa, hieman vatkattuna
n. 3,6 dl kurpitsapyrettä (tai yksi purkki käyttämäämme Libby’s pyrettä, jota löytyy suurempien markettien jenkkihyllystä.)
1 purkki kondensoitua maitoa
1,8 dl sokeria
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
½ tl suolaa
(ripaus muskottipähkinää)
1. Sekoita kaikki aineet keskenään käsivatkaimella ja kaada piirasvuokaan.
2. Esipaista 220 asteessa 15 minuuttia ja tämän jälkeen paista 175 asteessa 30-45 minuuttia. Loppuvaiheessa saatat joutua lisäämään piiraan päälle folion tummumisen estämiseksi.
3. Anna jäähtyä KOKONAAN ja tarjoile sitten kermavaahdon kera!
Vielä on tulossa muutama ihana Halloween-resepti, joten pysykäähän kuulolla! 🙂
-Dr.Sugar-
Kommentit (6)
  1. Tänä vuonna on kyllä pakko kokeilla tehdä kurpitsapiirakkaa! Hyvältä näyttää, eikä edes kovin vaikealta 🙂

  2. Minäkin olen monta kertaa katsellut lähinnä ulkomaisissa blogeissa ja olen itsekin halunnut monesti kokeilla. Ehkä tänä vuonna voisin kokeilla tätä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *